Εξάγωνη κυψέλη: Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή θα επικρατήσει στο μέλλον



Την ονομάζουν Καθεδρική κυψέλη - The Cathedral Hive

Οφείλω να ομολογήσω, ότι όλες οι νέες κυψέλες που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδόν στρογγυλό σχήμα και αυτές και οι κηρήθρες τους.
Αυτό γιατί οι ερευνητές που τις σχεδιάζουν πιστεύουν ότι στο μέλλον ο μελισσοκόμος πρέπει να έχει την δυνατότητα να στρίβει τις κηρήθρες προς τα πάνω την εποχή της σμηνουργίας ώστε να πετυχαίνει τον περιορισμό της χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Γιατί είναι γνωστό πως οι μέλισσες αν δουν βασιλοκελιά να κοιτάζουν προς τα πάνω τα χαλάνε, αφού τα θεωρούν λανθασμένη επιλογή.
Το σκεπτικό τους επίσης είναι ότι το μελίσσι αναπτύσσεται ποιο φυσιολογικά οριζόντια, παρά κάθετα.
Όλα αυτά είναι καλά και Άγια, και δεν διαφωνώ ως προς αυτά που ισχυρίζονται, καθώς λογικά τα συμπεράσματα θα βγήκαν μετά από πολλές δοκιμές.
Όμως πως στο καλό θα τρυγιούνται αυτά τα πλαίσια;

Θα δημιουργήσουμε μελιτοεξαγωγείς με στρογγυλά ή εξάγωνα καλάθια για να βγάζουν το μέλι;
Πιθανολογώ ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κυλιόμενους μελιτοεξαγωγειίς αλλά η μετάβαση αυτή και αν γίνει μάλλον θα αργήσει πολύ ακόμα.

Ας δούμε τι λένε ερευνητές από τις ΗΠΑ όμως για την κυψέλη που επινόησαν.

Πιστεύουμε ότι το The Cathedral Hive είναι η επόμενη εξέλιξη στο σχεδιασμό κυψελών κορυφής. Ένας ολοκαίνουριος σχεδιασμός κυψέλης και προσέγγισης για κορυφαία μελισσοκομία. Αυτή η κυψέλη σχεδιάστηκε σε μια πενταετή περίοδο από τον Corwin Bell και μετά από πολλές επαναλήψεις και πρωτότυπα αυτή η κυψέλη μεγάλου όγκου είναι πλέον έτοιμη για τις μέλισσες.


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις πάνω από τα επίπεδη σχέδια των κορυφαίων κυψελών. Νομίζω ότι θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο η σκέψη και η έρευνα και η «αγάπη των μελισσών» μπήκαν στο σχεδιασμό του Cathedral Hive. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κατανοήσετε τα βασικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Νομίζω ότι θα δείτε γιατί πιστεύουμε ότι το The Cathedral Hive® είναι η επόμενη εξέλιξη στην κορυφαία ομάδα των κυψελών. Έχουμε ακούσει τις μέλισσες και οι μέλισσες μίλησαν σε εμάς, ίσως γι 'αυτό φαίνονται τόσο υγιείς και ευτυχείς σε αυτή την κυψέλη!

Τρισδιάστατη εξάγωνη δομή κορυφαίας ράβδο.
-Για ανώτερη σταθερότητα των κηρηθρών
-Δεν γίνεται καμία προσάρτηση
- Αυτές οι κηρήθρες γεμάτες με μέλι ζυγίζουν 4-5 κιλά

- Ειδικά σχεδιασμένες κορυφαίες ράβδους που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των μελισσών, την υγεία και τη δυνατότητα υπερσύνδεσης.


Κάθε κυψέλη φέρει 20 εξάγωνα πλαίσια.

Σύστημα εξαερισμού που ρυθμίζεται από τις μέλισσες.
- Σχεδιασμός εξαερισμού σχεδιασμένης με τρόπο που επιτρέπει στις μέλισσες να ρυθμίζουν τη ροή του αέρα

-Προσφέρετε μεγαλύτερη θέα για την παρακολούθηση της υγείας των μελισσών
-Παρατηρείτε τις μέλισσες χωρίς να τις ενοχλείτε.


Πιστεύω ότι το Cathedral Hive® είναι μια από τις μεγαλύτερες εξελίξεις στο σχεδιασμό μελισσοκεντρικών κυψελών και θα χρησιμοποιηθεί σε βαθος χρονου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η διαδικασία σχεδιασμού ήταν αρκετά μοναδική στο ότι συμπεριλάβαμε "εισροές" από τις μέλισσες. Δημιουργήσαμε κριτήρια σχεδιασμού κατά τρόπο που επέτρεψε στις μέλισσες να επιδείξουν προτίμηση.
Στη συνέχεια προσαρμόσαμε προσεκτικά τον σχεδιασμό των κυψελών και τα χαρακτηριστικά τους για να υποστηρίξουμε τον τρόπο με τον οποίο παρατηρήσαμε τις μέλισσες που ανταποκρίνονται στη δομή με την συμπεριφορά τους.


Με κάθε διαδοχική κυψέλη που κάναμε, είτε συμπεριλάβαμε είτε εγκαταλείψαμε την προηγούμενη τροποποίηση ανάλογα με την ανταπόκριση των μελισσών. Παρακολουθήσαμε προσεκτικά, καθώς οι μέλισσες αλληλεπιδρούν με τις επανασχεδιασμένες διαδρομές ταξιδιού μας και τις υποδοχές εξαερισμού.



Προς το παρόν η τιμή της κυψέλης είναι ακριβή αφού κοστίζει 876$, επειδή όλη η κυψέλη είναι φτιαγμένη στο χέρι, από ακριβό ξύλο πεύκου.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال