Ένας έξυπνος και φτηνός τρόπος για να δώσουμε σιρόπι στις μέλισσες - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Σάββατο

Ένας έξυπνος και φτηνός τρόπος για να δώσουμε σιρόπι στις μέλισσες

Γνωρίζουμε διάφορους τρόπους για να ταΐσουμε τα μελίσσια μας σιρόπι, τις εποχές που χρειάζεται. Αυτό γίνεται με πιατάκια, τροφοδότες και διάφορες άλλες πατέντες, που όμως όλες χρειάζονται χρήματα για να αγοραστούν, ή κόστος αγοράς υλικών και εργατοώρες δουλειάς για να φτιαχτούν. Υπάρχει όμως ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ταΐσουμε σιροπάκι γρήγορα εύκολα και πολύ φτηνά.


Μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας νάιλον σακούλες με ζιπ, αφού η αγορά τους είναι πολύ φτηνή και εύκολη, ακόμη και μέσω διαδικτύου (από μια γρήγορη έρευνα βρήκαμε ότι η τιμή τους για 60-100 κομμάτια διαστάσεων 13Χ18 ή 15Χ20 είναι στα 2,50-3,50 ευρώ).


Πώς μετατρέπουμε όμως τη νάιλον σακούλα σε τροφοδότη:
1.Αφού γεμίσουμε μέχρι τη μέση περίπου τη νάιλον σακούλα με σιρόπι, κλείνουμε το αυτόματο ζιπ της και ελέγχουμε ότι δεν στάζει από πουθενά.
2.Ξαπλώνουμε τη σακούλα με το σιρόπι πάνω στα πλαίσια της γονοφωλιάς
 
3.Με ένα αιχμηρό αντικείμενο (πχ ξυραφάκι) δημιουργούμε 3-4 σχισμές στο επάνω μέρος του νάυλον και αυτό είναι.

 



Οι μέλισσες μόλις αντιληφθούν την ύπαρξη του σιροπιού, το ρουφούν σταγόνα σταγόνα χωρίς να χυθεί τίποτα μέσα στην κυψέλη και χωρίς να μείνει στο τέλος καθόλου μέσα στο νάιλον. Επίσης όσο κατεβαίνει η στάθμη του σιροπιού μέσα στο νάιλον, φεύγει και ο αέρας, οπότε το σιρόπι δύσκολα θα ξινίσει ή θα αλλοιωθεί.


#μελισσοκομία #μελισσοκόμος #μελί #αρχάριοςμελισσοκόμος #μελισσοκόμος2020 #melissokomia #melissokomos #meli #beekeeping #beekeeper #beekeepers #beehive #melissokomos2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου