Τι είδους ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΤΟΛΗ πρέπει να αγοράσω; - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Τρίτη

Τι είδους ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΤΟΛΗ πρέπει να αγοράσω;

                                


Όπως όλα στη μελισσοκομία, έτσι κι εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται για την επιλογή ενός μελισσοκομικού κοστουμιού. Λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε; Ποιοι τύποι είναι οι καλύτεροι; Ποιοι είναι οι πιο εύχρηστοι; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αγορά. Η μεγαλύτερη διακύμανση μεταξύ των μελισσοκομικών κοστουμιών είναι το στυλ του πέπλου. Στις παρακάτω εικόνες φαίνονται τα τρία βασικά σχήματα.


Το ποιο σχήμα είναι καλύτερο εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση του καθένα. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε ποια προτιμάτε είναι να τα δοκιμάσετε και να δείτε. Αυτό είναι εύκολο, αν έχετε κοντά σας ένα κατάστημα μελισσοκομικού εξοπλισμού. Εάν όχι μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από αυτό το άρθρο και ύστερα να παραγγείλετε online απ΄ όπου σας αρέσει.

Θεωρώ ότι το πέπλο με μεγάλο γύρο δίνει την μεγαλύτερη ορατότητα, αλλά το μεγάλο γείσο αποδεικνύεται δυσκίνητο και άβολο. Η πιο οικονομική επιλογή συνήθως είναι αυτό που αποτελείται από δύο κομμάτια, ένα σταθερό καπέλο και πλέγμα-πέπλο που πωλούνται ξεχωριστά. Ίσως μπορείτε να αγοράσετε μόνο το πέπλο και να το προσαρμόσετε σε οποιοδήποτε παλιό καπέλο έχετε.


Επίσης υπάρχουν τα τετραγωνικά πέπλα που έρχονται σε δύο κομμάτια, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι λιγότερο ασφαλή και είναι ενοχλητικά επειδή στριφογυρίζουν παράλληλα με το σώμα γύρω από το κεφάλι.


Το πέπλο κουκούλα μπορεί να είναι ενοχλητικό για μερικούς μελισσοκόμους γιατί μπορεί καμιά φορά να κολλήσει η κουκούλα χαμηλά και να είναι δύσκολο να δούμε. Η περιφερειακή όραση είναι επίσης κακή με αυτό το σχέδιο. Δυστυχώς, όλα τα κοστούμια για μελισσοκόμους είναι κάπως άβολα, αλλά μην απογοητεύεστε… μετά από λίγο συνηθίζονται και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε.

 Δεν έχει σημασία τι στυλ καπέλο θα φορέσετε, όμως σας συστήνω να επιλέξετε ένα κοστούμι όπου θα υπάρχει φερμουάρ για να εφαρμόζει στο σώμα σας. Το φερμουάρ είναι πολύ πιο ασφαλές από ότι το λάστιχο σαν εναλλακτική λύση. Το γεγονός να περάσει μια μέλισσα μέσα από το πέπλο σας είναι πιθανώς ένα από τα πιο αποθαρρυντικά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε ένα νέο μελισσοκόμο! Έτσι, γίνεται η ζωή σας πιο εύκολη όταν είστε με ένα ασφαλές μελισσοκομικό  κοστούμι.

 Κάτι που πρέπει να εξετάσετε επίσης κατά την αγορά του κοστουμιού σας είναι το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένο. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα στην ποιότητα που χρησιμοποιείται. Παραδοσιακά, τα κοστούμια κατασκευάζονται από ένα βαρύ βαμβακερό καμβά, αλλά τώρα πια κυκλοφορούν και αεριζόμενα κοστούμια. Κατασκευάζονται από διάφορα στρώματα που επιτρέπουν στον αέρα να περάσει μέσα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει τεράστια διαφορά στο επίπεδο άνεσης σας, επειδή τα μελισσοκομικά κοστούμια είναι εμφανώς ζεστά. 


Ακόμη και σε αεριζόμενο κοστούμι, είμαι συχνά βουτηγμένος στον ιδρώτα σε μια ζεστή ημέρα. Μην ξεχνάτε επίσης πως όσο λεπτότερο είναι το πλέγμα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να δούμε μέσα από αυτό. Εάν φοράτε γυαλιά, φροντίστε να δοκιμάσετε το κοστούμι σας φορώντας τα. Μερικές φορές, ο συνδυασμός γυαλιών με ορισμένες προδιαγραφές μπορεί να παρεμποδίσει πραγματικά την όρασή σας.

 Προχωρώντας να τονίσω ότι αυτά που φοράτε στα χέρια σας και τα πόδια έχουν μεγάλη σημασία, διότι οι αστράγαλοι και οι καρποί τείνουν να είναι οι πιο ευάλωτες περιοχές για τσιμπήματα. Θα ήθελα να συστήσω να φοράτε μποτάκια που καλύπτουν τους αστραγάλους σας.

Τα χαμηλά παπούτσια συχνά αφήνουν τους αστραγάλους εκτεθειμένους. Για τα χέρια, υπάρχουν τόσες πολλές απόψεις μεταξύ των μελισσοκόμων. Είμαι διστακτικός ακόμα και να γράψω γι 'αυτό. Άλλοι λοιπόν προτιμούν γάντια νιτριλίου, επειδή είναι λεπτά και σχετικά προστατεύουν από τσιμπήματα.

Ανεξάρτητα από το ποια γάντια θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε εξετάσει από πριν. Υπάρχουν μελισσοκόμοι που αγωνίζονται κατά τις επιθεωρήσεις τους επειδή άλλοι δεν έχουν καθόλου αφή και πρόσφυση με πολύ χοντρά γάντια και άλλοι μουρλαίνονται στα τσιμπήματα με άλλα πιο λεπτά.. Λάβετε επίσης σοβαρά υπόψη το μέγεθος των γαντιών σας. Όσο πιο στενά ή λεπτά είναι τα γάντια σας, τόσο περισσότερη επιδεξιότητα θα έχετε, αλλά σαφώς και υψηλότερο κίνδυνο τσιμπήματος μέσα απ΄ αυτά. 

Οι περισσότεροι μελισσοκόμοι προτιμούν να μην φορούν γάντια. Μόλις αποκτήσετε κάποια εμπειρία στους χειρισμούς και αν έχετε ήρεμες μέλισσες, αυτό είναι πιθανώς ένας εφικτός στόχος, αν και δεν το συνιστώ ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου