Τι μελιτοεξαγωγέα να αγοράσω ηλεκτρικό η χειροκίνητο; - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Παρασκευή

Τι μελιτοεξαγωγέα να αγοράσω ηλεκτρικό η χειροκίνητο;


Παρότι το μέλι είναι απλό στην παραγωγή του, εντούτοις η διαδικασία για να πάρει κάθε μελισσοκόμος άδεια ίδρυσης και λειτουργίας απαιτούνται πολλές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές εργασίες, υποβολές εγγράφων και μελετών, και αρκετή υπομονή. Ας δούμε πρώτα τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

Μελιτοεξαγωγέας: Ηλεκτρικός, χειροκίνητος, ή και τα 2 μαζί;




 Ο Μελιτοεξαγωγέας είναι το κεντρικό μελισσοκομικό μηχάνημα στην αποθήκη του μελισσοκόμου, συνήθως και το ακριβότερο. Η επιλογή του βάζει σε σκέψη τον υποψήφιο αγοραστή, που θέλει κάτι για τώρα, αλλά ίσως και για λίγο μετά που τα μελίσσια θα γίνουν περισσότερα. Επίσης, οι τιμές και οι εταιρείες είναι διαφορετικές, επομένως το πράγμα μπερδεύει όλο και περισσότερο. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Γενικές συμβουλές:
  • Προτιμείστε πλήρως ανοξείδωτους μελιτοεξαγωγείς, και όχι με γαλβανισμένα εσωτερικά τμήματα, όπως ανέμη, κτλ. Είναι κατάλληλα για τρόφιμο και έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Η διαφορά τιμής είναι μικρή και αξίζει τον κόπο.
  • Για μεγάλους μελιτοεξαγωγείς (πάνω από 4 πλαίσια) μελετήστε πρώτα το χώρο σας και την πρόσβαση σε αυτόν. Έχει συμβεί μελισσοκόμος να αγοράσει μηχανή και να μη χωράει να κινηθεί στην αποθήκη του!
  • Ο μελιτοεξαγωγέας πρέπει να διαθέτει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση CE, και να έχει κατασκευαστεί στην ευρώπη. Αποφύγετε για ευνόητους λόγους, μηχανές από Κίνα.
  • Ο κατασκευαστής που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορέσει να σας υποστηρίξει και σε περίπτωση βλάβης, αλλαγής κάποιου αναλώσιμου, κτλ.

Σχετικά με το μέγεθος και τον τύπο του μελιτοεξαγωγέας

Για μελισσοκόμους με 1-5 μελίσσια: Μελιτοεξαγωγέας 3 πλαισίων χειροκίνητος

Για τόσο μικρή παραγωγή δεν αξίζει να επενδύσετε σε τίποτα μεγαλύτερο από ένα χειροκίνητο μελιτοεξαγωγέα 3 πλαισίων. Μάλιστα, τέτοια απλά μηχανήματα έχουν μεγάλη ζήτηση και σαν μεταχειρισμένα, οπότε δεν χάνουν την μεταπωλητική τους αξία. Ο χειροκίνητος μελιτοεξαγωγέας είναι ελαφρύς, πολύ ευέλικτος και μπορεί να τρυγήσει κανείς και στην ύπαιθρο. Μεταφέρεται πολύ εύκολα, ακόμα και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.
Για μελισσοκόμους 5-20 μελίσσια. Μελιτοεξαγωγέας 4 πλαισίων χειροκίνητος

Στην κατηγορία αυτή, θέλουμε πάλι ένα οικονομικό μηχάνημα, με μεγαλύτερη όμως εξαγωγική δυνατότητα. Ο χειροκίνητος μελιτοεξαγωγέας 4 πλαισίων είναι η καλύτερη επιλογή. Στηβαρός και εύκολος στις μετακινήσεις, αξιόπιστος για μικρές παραγωγές μέχρι 15-20 μελίσσια.
Για μελισσοκόμους 20-50 μελίσσια. Μελιτοεξαγωγέας 4 πλαισίων ηλεκτρικός (3 χρήσεων)

Η μελισσοκομική μονάδα είναι μεσαίου μεγέθους, και πλέον η χειροκίνηση δεν αρκεί. Μπορεί όμως να είναι απαραίτητη σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τρύγος στο βουνό. Για το λόγο αυτό επιλέγουμε τον ηλεκτρικό μελιτοεξαγωγέα 4 πλαισίων, που μπορεί όμως να λειτουργήσει και με ρεύμα μπαταρίας αυτοκινήτου, και πλήρως χειροκίνητα. Όλα σε ένα δηλαδή, σε μία μηχανή! Η Finans Doo, η πιο δημοφιλής κατασκευαστική εταιρεία μελισσοκομικών μηχανημάτων στην Ανατολική Ευρώπη είναι η μόνη που παράγει τέτοιου είδους μελιτοεξαγωγείς.

Για μελισσοκόμους 50-200 μελίσσια. Μελιτοεξαγωγέας 6 πλαισίων (3 χρήσεων)

Τέτοια μεγάλη μελισσοκομική μονάδα προτείνουμε το αμέσως επόμενο μοντέλο της σειράς, τον ηλεκτρικό μελιτοεξαγωγέα 6 πλαισίων, που είναι και αυτός 3 χρήσεων, δηλαδή εκτός από την πρίζα παίρνει ρεύμα από μπαταρία αυτοκινήτου και γίνεται και χειροκίνητος ανάλογα με τις ανάγκες μας. Έτσι τρυγάμε στην αποθήκη, κοντά στο αυτοκίνητο, ή και μακριά από αυτό δίπλα στα μελίσσια μας. Η μηχανή διαθέτει χρονοδιακόπτη και ρυθμιστή στροφών για την ταχύτητα περιστροφής (αργά στην αρχή και σταδιακά γρηγορότερα).

Για μελισσοκόμους 200-400 μελίσσια: Μελιτοεξαγωγέας 6 πλαισίων με αναστροφή πλαισίων

Στην κατηγορία αυτή, των μεγάλων μελισσοκομικών μονάδων, θα προτιμήσουμε την ταχύτητα του μελιτοεξαγωγέα ηλεκτρικό 6 πλαισίων με αναστροφή πλαισίων. Οι κηρήθρες πλέον είναι πάρα πολλές για να τις δουλέψει η κλασσική μηχανή, οπότε θέλουμε να μπορεί να τα περιστρέφει μόνη της βάση προγραμματισμού. Η εταιρεία Finans Doo ειδικεύεται στις μεγάλες αυτές μηχανές εξαγωγής μελιού, με άριστα μηχανήματα που παρέχονται με εγγύηση καλής λειτουργίας 1 έτους


#μελισσοκομία #μελισσοκόμος #μελί #αρχάριαοςμελισσοκόμος #μελισσοκόμος2020 #melissokomia #melissokomos #meli #beekeeping #beekeeper #beekeepers #beehive #melissokomos2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου