Ώστε θέλεις να γίνεις μελισσοκόμος; Προσοχή στις παγίδες! - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Σάββατο

Ώστε θέλεις να γίνεις μελισσοκόμος; Προσοχή στις παγίδες!

 Κρίση, ανεργία και επερχόμενη φτώχεια μέσα σε ένα οικονομικό σύστημα που καταρρέει... Πολλοί είναι εκείνοι που κατανοούν ότι η περίπτωση να πάρουν μια θέση ως υπάλληλοι στο σύστημα είναι μάλλον απίθανη, και στρέφονται προς την φύση,  στα παλαιότερα παραδοσιακά επαγγέλματα. Ένα από αυτά είναι και του μελισσοκόμου.

Το επάγγελμα του μελισσοκόμου από μακριά φαίνεται ευκολότερο και αποδοτικότερο από τα υπόλοιπα επαγγέλματα της φύσης, γιατί δεν χρειάζεται να έχεις δική σου γη (μεγάλα κεφάλαια) όπως χρειάζεται ο αγρότης, ούτε να είσαι δεμένος πάνω στην εργασία σου όλη μέρα κάθε μέρα όπως ο κτηνοτρόφος. Επίσης, υπάρχει μια ρομαντική ατμόσφαιρα γύρω από τη μέλισσα και το μέλι που ασκεί γοητεία στους ανθρώπους. Όποιος μαθαίνει ότι είμαι μελισσοκόμος (ειδικά οι γυναίκες) αμέσως με βομβαρδίζει με ερωτήσεις … Μύθος!

Ωραία λοιπόν - θα πεί κάποιος - θα πάμε στην επαρχία, θα έχουμε 200 μελίσσια x 30 κιλά μέλι το καθένα = 6τόνους μέλι x 10€ το κιλό = 60.000€ κάθε χρόνο, και θα λύσουμε το πρόβλημά μας μια και καλή!

Αν σκέπτεσαι έτσι, είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς τους κακόμοιρους που ξεκινούν να ξοδεύουν χρήματα σε σεμινάρια μελισσοκομίας, συνεχίζουν να ξοδεύουν αγοράζοντας κυψέλες, μελίσσια και μελισσοκομικά μηχανήματα, ταΐζουν την βιομηχανία μελισσοκομικών ειδών, μετά από 3-5 χρόνια έχουν ξοδέψει μια περιουσία και δεν έχουν πάρει στάλα μέλι, και ο κύκλος κλείνει άδοξα με μια αγγελία στην εφημερίδα : "Πωλούνται κυψέλες σε καλή κατάσταση , τροφοδότες, μελιτοεξαγωγέας, κηροτήκτης σε τιμή ευκαιρίας".

Αγαπητέ φίλε η μελισσοκομία εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση σήμερα, έχει καταντήσει ένα ακριβό χόμπι για αριστοκράτες. Για να γίνεις επαγγελματίας μελισσοκόμος χρειάζεσαι το λιγότερο:
1-. 200 κυψέλες (χωρίς τις μέλισσες) 3 πατωμάτων με τροφοδότη, βασ. διάφραγμα, συνδετήρες, μπογιές κλπ, με κόστος η κάθε μία περί τα 70€ +φπα = 86€ Δηλαδή 17.200€

2-. 6,000 φύλλα κεριού με 0,70 λεπτά = 4.200€

3-. Ξεκινάς αγοράζοντας 30 μελίσσια (πληθυσμός μελισσών) με 120€ = 3.600€

4-. Μελιτοεξαγωγέα, πάγκο απολεπισμού, και άλλα μηχανήματα … 5.000€ (για μια αρχή. Αργότερα θα χρειαστείς πολύ  περισσότερα).

Σύνολο 30.000€ για αρχή!

5-. Αν θα μεταφέρεις τα μελίσσια σου (να είσαι βέβαιος ότι θα τα μεταφέρεις) χρειάζεσαι και φορτηγό αυτοκίνητο 4x4 ή αγροτικό με τρέιλερ.




Στην Ελλάδα με τα πολλά ορεινά και τους δασικούς δρόμους το 4x4 είναι απαραίτητο!

6-. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ΧΩΡΟ! Αίθουσα 70- 120 τμ και άλλο τόσο εξωτερικό ακάλυπτο χώρο.

#μελισσοκομία #μελισσοκόμος #μελί #αρχάριοςμελισσοκόμος #μελισσοκόμος2020 #melissokomia #melissokomos #meli #beekeeping #beekeeper #beekeepers #beehive #melissokomos2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου