Τροφοδοσία,Πότε γίνεται ; (Απαντηση Α.Π.Θ.) - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Κυριακή

Τροφοδοσία,Πότε γίνεται ; (Απαντηση Α.Π.Θ.)

Η τροφοδοσία των μελισσιών στην ανθοφορία δε θα πρέπει να γίνεται σε καμία περίπτωση όταν ο στόχος είναι ο τρύγος του συγκεκριμένου μελιού διότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα νοθευμένο προϊόν, τροφοδοσίας.

Από κει και πέρα, η όποια τροφοδοσία γίνει μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα, όταν οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος είναι η ανάπτυξη των μικρών μελισσιών, σε μία καλή ανθοφορία που δίνει νέκταρ και γύρη, δεν είναι απαραίτητη η τροφοδοσία.

Εάν όμως γίνει σε μικρές δόσεις (διεγερτική τροφοδοσία) και ιδιαίτερα, όταν η ανθοφορία είναι μέτρια σε αποδόσεις, θα βοηθήσει σημαντικά το μελίσσι για να επιτύχει καλύτερη ανάπτυξη.

Εάν ο στόχος είναι η συνένωση κάποιων μελισσιών, ή η εισαγωγή βασίλισσας, επίσης το μελίσσι με αποθηκευμένες πρόσφατα τροφές, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με ένα νηστικό, οπότε και σε αυτήν την περίπτωση η τροφοδοσία ενδείκνυται

Πηγή: http://beelab.agro.auth.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου