Ενεργειακή Κυψέλη "Προμελίς" Μονωνένη και Βιοκλιματιζόμενη... Παρουσίαση

 


Συνάδελφοι, ο Μανόλης Δερμάτης, συγγραφέας του βιβλίου «Η ιστορία μιας Βασίλισσας», εφευρέτης της "Ενεργειακής Κυψέλης Μελισσών" (Α.Α. Δίπλ. ευρεσιτεχνίας 20140100228.) και θεμελιωτής της «Ολιστικής Αφάρμακης Μελισσοκομίας» επινόησε και εκτέλεσε την πρώτη ίσως ενεργειακή ξύλινη κυψέλη της Ελλάδας, που στόχο έχει να κάνει πιο ευνοϊκές τις συνθήκες διαβίωσης της μέλισσας εντός της κυψέλης, τους μήνες του χειμώνα με τα κρύα, και τα καλοκαίρια με τις ζέστες, μειώνοντας την θνησιμότητα των μελισσών και την κατανάλωση τροφών του σμήνους. 

Αυτή την κυψέλη μου την έστειλε να την δοκιμάσω και τον ευχαριστώ πολύ, γι αυτό σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία και να την γνωρίσουμε μέσα από την παρουσίαση του MELISSOCOSMOU οπού θα προσπαθήσω να ξεκλειδώσω τα μυστικά της!



Κατ αρχήν να τονίσω ότι με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μιλάμε για μια Ελληνική πατέντα και παραγωγή, που επινοήθηκε από συνάδελφο μελισσοκόμο.
Η κυψέλη αφού δοκιμάστηκε επί τρία συναπτά έτη βγήκε πρόσφατα στην παραγωγή, και φιλοδοξεί να κερδίσει τις καρδιές των μερακλήδων μελισσοκόμων.

Για να δούμε λοιπόν για τι πράγμα πρόκειται, πως λειτουργεί και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με τις κοινές κυψέλες!


Πρόκειται για ξύλινη κυψέλη που κατασκευάζεται από ξύλο ελάτου μπρος πίσω, και από κόντρα πλακέ θαλάσσης τα δεξιά και αριστερά της τοιχώματα!
Τον λόγο που γίνεται κατ αυτό τον τρόπο θα τον δείτε πιο κάτω!!!

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το καπάκι!


Το καπάκι της ενεργειακής κυψέλης αποτελείται από τρία φύλλα υλικών...
Το εξωτερικό είναι από λαμαρίνα θερμού γαλβανίσματος που δεν οξειδώνεται, το μεσαίο είναι από φύλλα πολυαιθυλένιου κλειστών κυψελών, που εξασφαλίζουν άριστη θερμομόνωση αλλά και μεγάλη ηχομόνωση, ιδιαίτερα στους κτυπογενείς ήχους, και το εσωτερικό από κόντρα πλακέ θαλάσσης πολύ καλής ποιότητας.

Η Βάση!!!



Η κάτω άποψη της βάσης, διακρίνονται τα πόδια που προεξέχουν στις τέσσερις γωνίες ώστε η κυψέλη να έχει επαφή όσο το δυνατόν με λιγότερη υγρασία τον χειμώνα! 


Στην βάση συρταρώνουν με μεγάλη ακρίβεια δυο κομμάτια ξύλου ώστε κατ επιλογή μας να γίνεται κλειστού τύπου...


 ή ανοιχτού τύπου με σύστημα αντιβαρρόα!


Φέρει όπως είπα πλέγμα αντιβαρρόα ειδικών προδιαγραφών, θερμού γαλβανίσματος, για να μην οξειδώνεται, πολύ υψηλής αντοχής.

Η περίμετρος της βάσης αποτελείται από κόντρα πλακέ θαλάσσης καλής ποιότητας, ενώ τα πόδια φέρουν διαμορφωμένο οδηγό για την προσαρμογή δυο φύλλων κόντρα πλακέ για τον περιορισμό του ανοίγματος της βάσης σε όποιο βαθμό επιθυμούμαι, ανάλογα με την εποχή.


Το πορτάκι της κυψέλης!!!



Το πορτάκι είναι διαφορετικού τύπου από ότι ξέρουμε και έχει την δυνατότητα να έχει μεγάλο άνοιγμα...
Μικρο άνοιγμα...


Και τέλειο κλείσιμο για τις μεταφορές μας!!!

Το σώμα της κυψέλης...




Η μπροστινή και η πίσω πλευρά της Ενεργειακής Κυψέλης Προμελίς είναι από έλατο πάχους 20+ χιλιοστών.
Αντίθετα οι πλαϊνές πλευρές (αριστερή και δεξιά) αποτελούνται από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 9 χιλιοστών.

Ο λόγος που οι πλευρές της κυψέλης είναι πιο λεπτές είναι γιατί εκεί τοποθετούνται δυο φύλλα συνολικού πάχους 11 χιλιοστών. 


Τα φύλλα αυτά αποτελούνται από κόντρα πλακέ θαλάσσης πολύ καλής ποιότητας και από αφρώδες διογκωμένο φύλλο πολυαιθυλένιου  εξαιρετικών θερμομονωτικών χαρακτηριστικών που είναι κολλημένα μεταξυ τους. Είναι αδρανές εύκαμπτο και συμπιεστό, δεν οξειδώνεται και δεν προσβάλλεται από μύκητες ή βακτήρια.


Αυτά τα φύλλα λοιπόν μπαίνουν δεξιά και αριστερά στα εσωτερικά τοιχώματα της κυψέλης, όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία πιο κάτω...


Η Ενεργειακή Κυψέλη Προμελίς, έχει το ασύγκριτο πλεονέκτημα, σε περίπτωση ψύχους τον χειμώνα να κάνουμε την παρακάτω κίνηση...


Να τοποθετούμε δηλαδή, και τα δυο μονωτικά φύλλα προς την βόρεια πχ πλευρά οπού ψύχεται η κυψέλη και να πετυχαίνουμε διπλή μόνωση προστατεύοντας τα μελίσσια μας με μια απλή κίνηση.

Αντίθετα το καλοκαίρι...


Μετακινούμε τα μονωτικά φύλλα προς το νότο να προστατεύουν από τις ακτίνες του ηλίου την κυψέλη μας αφήνοντας έτσι από το βορρά μόνο το λεπτό τοίχωμα των 9 χιλιοστών να δροσίζουν περισσότερο το σμήνος που υποφέρει από την ζέστη.

Όπως δηλαδή μας δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία.


Εδώ πρέπει επιπλέον να εξηγήσω ότι...
Όταν παραλάβουμε την ενεργειακή μας κυψέλη "Προμελίς" πρέπει την νότια πλευρά της, εκείνη που θα εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο να την βάψουμε με μαύρο χρώμα!


Ενώ η υπόλοιπη κυψέλη μπορεί να βαφτεί σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμούμε!!!
Αυτό μας συνιστά ο κατασκευαστής, ώστε το μαύρο χρώμα να απορροφάει την θερμότητα καλύτερα και να την διοχετεύει στο εσωτερικό της κυψέλης οπού βρίσκονται οι μέλισσες μας κάνοντας την διαβίωση τους πιο ευχάριστη.
Αντίθετα όπως σας είπα το καλοκαίρι με την μετακίνηση των μονωτών η θερμότητα του ήλιου δεν μπορεί να περάσει την κυψέλη.

Πλεονεκτήματα της κυψέλης!!!

•    Αυξάνει την παραγωγή του γόνου την άνοιξη έως και 50%.

•    Πετυχαίνει  έως και 30% μεγαλύτερη παραγωγή μελιού.

•    Εξοικονομεί 12% ετησίως σε τροφές του μελισσιού.

•    Εξασφαλίζει σχεδόν μηδενικές απώλειες το χειμώνα.

•    Βοηθάει στη βιοτεχνική - δηλαδή χωρίς φάρμακα - καταπολέμηση
 της Βαρρόα.

•    Εξυπηρετεί πολύ στο βγάλσιμο των πλαισίων κηρήθρας, λόγω της
         μερικής συμπίεσης  που μπορούν  να υποστούν τα κινητά πλαίσια
         μεταβολής πάχους (ΠΜΠ) αυτής, διευκολύνοντας έτσι όλους τους
         μελισσοκομικούς χειρισμούς..

•   Εγγυάται τη λειτουργία της για πολλά-πολλά χρόνια γιατί  είναι φτιαγμένη
        από πολύ καλής ποιότητας ξυλεία και κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι δυνατά και υγιή μελίσσια, που πετυχαίνουν παραγωγές μελιού αρκετά μεγαλύτερες του μέσου όρου και μάλιστα αρίστης ποιότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εμπορική του αξία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλευρές της κυψελης ενώνονται μεταξύ τους με ανθυγρή ακρυλική κόλλα εξωτερικής χρήσης και με νοβοπανόβιδες Ιριδίου, για ακόμα μεγαλύτερη αντοχή, σταθερότητα και προστασία (χωρίς δόντια και καρφιά!).

Για ειδικές απαιτήσεις και κατόπιν παραγγελίας, μπορεί η μπροστινή και πίσω πλευρά (1και2), αντί από έλατο, να κατασκευαστούν από κόντρα πλακέ θαλάσσης.


Φίλες και φίλοι αυτή είναι η Ενεργειακή Κυψέλη "Προμελίς" οπού κατασκευάστηκε με τρόπο τέτοιο ώστε η μέλισσα να ζει σε πιο ήπιες συνθήκες και ο μελισσοκόμος να απολαμβάνει περισσότερο τα αγαθά της.

ΠΡΟΣΟΧΗ


Η Ενεργειακή Κυψέλη "Προμελίς" δεν υπόσχεται γόνους τον χειμώνα κτλ, καθώς κάτι τέτοιο θα επιδρούσε σημαντικά στον κορεσμό των βασιλισσών κατά την άνοιξη και την αρνητική ανάπτυξη των σμηνών...
Υπόσχεται απλά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, και έτσι μέσω αυτού του τρόπου θα έχουμε μικρότερη θνησιμότητα του πληθυσμού και καλύτερες αποδόσεις.

Συνάδελφοι, σας παρουσίασα όσο καλύτερα μπόρεσα την Ενεργειακή Κυψέλη "Προμελίς", ωστόσο για τυχόν απορίες παραγγελίες και ερωτήσεις σας θα πρέπει να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο!!!


Δείτε τι αναφέρει και το προσπέκτους της εταιρείας σχετικά.










Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال