Purple Hive Project, η κυψέλη Τεχνητής Νοημοσύνης

 Η Αυστραλία είναι η μόνη ήπειρος στην οποία δεν έχει φτάσει ακόμη το varroa, αλλά θεωρείται αναπόφευκτο το ότι κάποια μέρα θα φτάσει στις ακτές της.

Οι Vignesh Murugan και ο Joel Kuperholz μηχανικοί αεροδιαστημικής τεχνολογικοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους με μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές εταιρείες της Αυστραλίας με σκοπό να αναπτύξουν μια καινοτόμα λύση που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της αυστραλιανής βιομηχανίας μελιού, όχι μόνο για το μέλι, αλλά και για όλες τις βιομηχανίες που εξαρτώνται από τη γονιμοποίηση των μελισσών.

Η Bega Cheese Limited πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε και στην επεξεργασία και πώληση αυστραλιανού μελιού. Έχοντας επίγνωση της απειλής που προκαλούν τα παράσιτα όπως το varroa, ζήτησε μια διασφάλιση υψηλής τεχνολογίας.

“Προσδιορίσαμε την ανάγκη και την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και την καινοτομία για την προστασία της αυστραλιανής μελισσοκομίας”, δήλωσε ο Adam McNamara της Bega. “Για να διευκολυνθεί η παρακολούθηση του varroa, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο προστασίας τοποθετώντας μια Purple Hive σε οποιαδήποτε κυψέλη γύρω από την Αυστραλία.”

Η υποδοχή εισόδου περιλαμβάνει εξελιγμένο εξοπλισμό παρακολούθησης.
“Έχει δύο κάμερες, τοποθετημένες πάνω και κάτω, που μπορούν να σαρώσουν κάθε μεμονωμένη μέλισσα που μπαίνει στην κυψέλη μέσω της μπροστινής σχισμής. Μεμονωμένες εικόνες χιλιάδων μελισσών ανά κυψέλη λαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να ξεχωρίσει μια μέλισσα που μεταφέρει το άκαρι μεταξύ μιας καθαρής μέλισσας.
Εάν εντοπιστεί ακάρι, αποστέλλεται μια ειδοποίηση ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για να σταματήσει η εξάπλωσή του.

Οι μελισσοκόμοι είναι ενθουσιασμένοι από το έργο.

Ο ελληνικής καταγωγής μελισσοκόμος Άρης Πετράτος από την Ένωσης Βικτωριανών Μελισσοκομικών πιστεύει ότι η μοβ κυψέλη, αντιπροσωπεύει μια τεράστια πρόοδο στη βιοασφάλεια και την διαρκή απειλή του βαρρόα.

“Εάν η τεχνολογία, σας ειδοποιεί στο τηλέφωνό σας, ξέρετε αμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να βγείτε έξω και να κάνετε κάτι γι ‘αυτό”, δήλωσε ο κ. Πατράτος. “Εάν (το παράσιτο) είναι εκεί για ένα μήνα ή μία εβδομάδα ή δύο εβδομάδες, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά.”

Πηγη melissokomianet.g

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال