Θανατηφόρα περίσφιξη βασίλισσας (Κουβάριασμα από τις μέλισσες)

 


Θανατηφόρα περίσφιξη βασίλισσας (Κουβάριασμα από τις μέλισσες)


Αυτό είναι επικίνδυνο για τη θανάτωσή της και συμβαίνει στις εξής περιπτώσεις:

1. Όταν επιστρέφοντας από γαμήλια πτήση κάνει λάθος και μπει σε ξένη κυψέλη. Επομένως την εποχή αυτών των πτήσεων ( και της βασιλοτροφίας ) πρέπει να τοποθετούμε στις  προσόψεις των μελισσιών έντονα διακριτικά για να διευκολύνουμε τις βασίλισσες να μην κάνουν αυτό το λάθος. Όπως με πινέζα κομμάτι χαρτόνι με έντονο χρώμα ή σχήμα  διαφορετικό, αναγνώρισης της κυψέλης τους για να το αποτυπώσουν στη μνήμη τους αποφεύγοντας το κόκκινο χρώμα, που δεν μπορούν να το διακρίνουν και το βλέπουν αναγωγικά σε βαθμό ασπρόμαυρο, δύσκολα να  συγκρατηθεί στη μνήμη τους.

2. Αν η κανονική βασίλισσα τρομάξει πολύ για κάποιο λόγο και τρέχει στις κηρήθρες. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος εργάζεται  βιαστικά  και απρόσεκτα, δηλαδή με άγχος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο μελισσοκόμος κάνει έντονο καπνισμό στη συρροή της περίσφυξης. Και όταν ελευθερωθεί, τότε την εισάγει σε  κλουβάκι προστασίας της, κλείνοντας την έξοδό του με ένα κομμάτι  ζαχαροζύμαρο, που τρώγοντάς το οι μέλισσες θα εξαντληθεί αλλά θα έχουν αποδεχτεί τη νέα  βασίλισσά τους, που ήταν εκεί  κοντά τους.


Πηγη tomelissi.wordpress.com

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال