Αιτία κατάρρευσης των μελισσιών - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Δευτέρα

Αιτία κατάρρευσης των μελισσιών

 


Αιτία κατάρρευσης των μελισσιών

Η μελισσοκομία έχει επείγουσα ανάγκη στήριξης, γιατί υπάρχουν κάποιες ειδικές δυνάμεις που την επιβουλεύονται , όπως είναι αυτές της παραγωγής των φυτοφαρμάκων «νέας γενιάς». Αυτά είναι τα νεονικοτινοειδή και έχουν ξεσηκώσει εναντίον τους όλους τους λαούς, να καταργηθούν, γιατί δεν είναι φυτοπροστατευτικά, αλλά φυτοκαταστρεπτικά.

Αυτό είναι βεβαιωμένο και από την ευρωπαϊκή Αρχή ασφάλειας τροφίμων (EFSA), με πόρισμά της, στις 16 Μαρτίου 2013,που ζητάει την κατάργηση του θιαμεθοξάμ της Σιντζετά. Αυτό χρησιμοποιήθηκε στην Αττική, για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών, αλλά και άλλων δύο,(που είναι το Ιμιντακλοπρίντ και το Κλοθιανιντίν της Μπάγιερ).

Μόνο που την απόφαση αυτή για την κατάργησή τους την αφήνει στις Κυβερνήσεις των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης, για υποχρεωτική εσωτερική εφαρμογή.

Όμως ο μελισσοκομικός κόσμος και κύρια της Αττικής, που καταστράφηκε από αυτά τα φυτοφάρμακα η μελισσοκομία, ανησυχεί για τους πιο κάτω λόγους:

Α) Έχει αμφιβολία για αυτά τα βιολογικά νηματώδη, ότι είναι αβλαβή για τη μελισσοκομία. Άποψη δυσπιστίας, από την αρχή που ακούστηκαν. Όμως έγκυρα ενισχυμένη από την δήλωση (ομολογία) των ειδικών της υπόθεσης, ότι αυτά τα βιολογικά νηματώδη δεν έχουν τα άμεσα αποτελέσματα της συμβατικής χημικής καταπολέμησης, εξασφαλίζουν όμως ένα καθαρό περιβάλλον, απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες, για τον άνθρωπο και τη φύση(οι μέλισσες ήταν το θέμα), οπότε δικαιολογημένα οι μελισσοκόμοι υπολογίζουν ότι επιτέλους θα χάσουνε τα μισά μελίσσια το 2013 και όχι όλα όπως έγινε το 2012.

Β) Προκύπτει λοιπόν επιτακτική ανάγκη καθησυχασμού των μελισσοκόμων, με παράθεση επιστημονικών δεδομένων απώλειας μελισσιών, όταν μετά το τέλος των ανθοφοριών, θα ανθίσουν τα περισωθέντα φοινικόδενδρα, από Ιούλιο μέχρι και το Νοέμβρη, για να πετάξουν χαρούμενες οι μέλισσες στις ταξιανθίες τους να πάρουν την πλούσια και πρωτεϊνούχα γύρη τους, που όμως θα είναι δηλητηριασμένη και παγίδα θανάτου. Και όσες πριν πεθάνουν και προλάβουν να επισκεφθούν και άλλα καρποφόρα δέντρα, θα μεταφέρουν σ’ αυτά το δηλητήριο, για να περάσει στον καρπό τους και στους καταναλωτές.

Γ) Είναι αλήθεια ότι η νέα γενιά φυτοφαρμάκων και μεταλλαγμένων γεωργικών προϊόντων πρόσφερε αύξηση της παραγωγής, αλλά η χρησιμοποίηση των σπόρων της ετήσιας παραγωγής για καλλιέργεια δίνει μηδενική παραγωγή. Και αυτό είναι ισοδύναμο εξάρτησης από τον σποροπρομηθευτή, πολυεθνικών εταιριών. Οι οποίες πολυεθνικές μεθοδευμένα εκμαύλισαν, καθώς και παγκόσμια εκμαύλισαν (έκραξαν) τους παραγωγούς, να εγκαταλείψουν τους ασύμφορους  παραδοσιακούς σπόρους. Και αυτό το κράξιμο το έκαναν αφού η Μονσάντο τους δίνει παραγωγικότερους σπόρους.Και οι καλόπιστοι και ανυποψίαστοι προσέτρεξαν στο δεύτε λάβετε…(δηλητήρια..)

Δ) Έτσι όμως στερήθηκαν της καλλιεργητικής αυτοδυναμίας τους, δίνοντας δύναμη στον σποροπρομηθευτή τους, για να ελέγχει και να εξαρτώνται από αυτόν οι σπόροι μονοπωλιακά και  παγκόσμια. Υποταγή δηλαδή του τύπου, «τον άρτον ημών τον επιούσιον, δος ημίν σήμερον…», για αύριο θα σκεφθούν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές. (Κοντολογίς μέθοδος συγκεκαλυμμένου θεϊκού ανταγωνισμού, προσβλητική για την πίστη του κάθε λαού και εξαναγκασμός να λατρεύουμε την πονηρή επιστήμη τους).

Ε) Η συνέχιση της δημιουργημένης ζωής στη Γη μας, έγινε κύρια με το Θείο εργαλείο που λέγεται «μέλισσα». Σ’ αυτή τη δημιουργία περιλαμβάνονται και οι φοίνικες και η άριστη συνεργασία τους με τις μέλισσες. Υπάρχει όμως και το κόκκινο σκαθάρι. Όλα σαν μια συνδυασμένη δοσοληπτική συνεργασία αιώνων. Πως προέκυψε η καταστροφή των  φοινικόδεντρων στην  εποχή των νεονικοτινοειδών; Που τεκμηριωμένα πλέον η ευρωπαϊκή επιτροπή ασφαλείας τροφίμων, δέχεται ότι αυτά τα νέας γενιάς νεονικοτινοειδή είναι υπεύθυνα  για το  φαινόμενο της κατάρρευσης των μελισσοσμηνών στις ΗΠΑ στο 30%. Αυτό έφθασε και στην Ελλάδα.

Στ) Στις μέρες μας αυτά τα δραματικά ζούμε. Και η αλληλουχία των πιο πάνω επισημάνσεών μας εμπεριέχεται στις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής ασφάλειας τροφίμων (EFSA). Το πρόβλημα είναι η κατάργηση των νεονικοτινοειδών, γιατί ο πανικός της καταστροφής των ωραίων φοινικόδεντρων μας, λειτούργησε σαν «αχίλλεια πτέρνα», να καταφύγουμε στο θιαμεθοξάμ, για εξόντωση της θαυμαστής συνεργασίας φοινίκων και μελισσών. Αφού υπάρχει εξιλαστήριος  στόχος: το κόκκινο σκαθάρι.

Ζ) Να αφήσουμε λοιπόν τη φύση ελεύθερη να επανασυγκροτηθεί και  να αποσυσχετιστούμε από τις επικίνδυνες πολυεθνικές. Εκεί μας ωθεί η παγκόσμια εμπειρία για τη συνέχιση της ζωής μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου