Υπάρχουν μέλισσες στην Αλάσκα;

 


Υπάρχουν μελισσοκόμοι στην Αλάσκα;

Μπορεί οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Αλάσκα, που φτάνουν και του -40 βαθμούς κελσίου το χειμώνα να είναι ιδανικές για την επιβίωση της πολικής αρκούδας, αλλά σιγουρά όχι για της μέλισσες. Οι μέλισσες στην Αλάσκα έχουν μια πολύ σύντομη περίοδο εργασίας και μια άδοξη και σύντομη ζωή . Η δουλειά τους τελειώνει γύρω στα τέλη Ιουλίου. Τότε έρχεται το μεγάλο δίλημμα για τους μελισσοκομους της χώρας, που έχουν τελειώσει τον τρυγο του μελιού τους. Τι θα κάνουν με τις μέλισσες που δεν μπορούν να επιβιώσουν το σκληρό χειμώνα της χώρας; θα προσπαθήσουν να τις κρατήσουν, θα της δώσουν η θα τους κάνουν ευθανασία; Ευθανασία: Οσο φρικτο και αν ακούγεται είναι μια κοινή πρακτική στην Αλάσκα. Οι μέλισσες έρχονται, από αλλά μέρη, συνήθως των ΗΠΑ, ζουν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αλάσκα, παράγουν το μέλι τους και τελικά θα πρέπει να θανατωθουν.Οι μελισσοκόμοι με κρυα κάρδια προσπαθούν να δώσουν τέλος στη ζωή των μελισσών οσο ποιο γρηγορά και ανώδυνα γίνεται. Συνήθως τις πνίγουν σε σαπουνόνερο. Είναι πολύ σκληρο, αλλά θα ήταν ακόμα σκληρότερο να τις αφήσουν να πεθάνουν από την πεινα η από το κρύο και τα τη διάρκειά του χειμώνα.

Είναι πολύ οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιβίωση των μελισσών κατά τη διάρκεια του χειμώνα της Αλάσκας και δριμύ ψύχος ο τελευταίος από αυτους.Για να καταπολεμήσουν το κρυο, οι μέλισσες συγκεντρώνονται όλες μαζί και δημιουργούν θερμότητα που κρατάει κάθε μια τους ζεστη.Οσο κι αν φαίνεται παραξενο,ειναι δυσκολότερο να διαχειριστούν τα απόβλητα τους μέσα στη κυψέλη, για  παράδειγμα, παρα να κρατηθούν ζέστες. Οι μέλισσες κέρατου τα περιττώματα τους για ένα εξάμηνο περίπου στα εντερά τους, ώσπου δεν αντέχουν πια και αναγκάζονται να λερώσουν την κυψέλη τους. Τα αποβλητα παραμένουν μέσα στη κυψέλη, άφου η κάθε μέλισσα δεν μπορεί να επιβιώσει μονή της στο κρύο και να βγει εξω απο την κυψέλη για να αφοδεύσει. Η κυψέλη  μολύνεται, οι μέλισσες πεθαίνουν. Προσθέστε τη Βαρρόα και θα έχετε για αρχή ένα άλυτο πρόβλημα που εμποδίζει την επιβιώσει των μελισσιών στην Αλάσκα. Η λίστα συνεχίζεται με μια σειρά παρόντων που σχετίζονται με το ψυχος,αλλα όχι άμεσα.

Το ξεχειμώνιασμα των μελισσών στην Αλάσκα εξαρτάται από τον κάθε μελισσοκόμο και δεν μπορεί να διασφαλιστεί με σιγουριά. Η δημιουργία μια ισχυρής βασίλισσας είναι μια από της λύσεις που μελετώνται για να δημιουργηθούν μέλισσες που θα μπορούν να επιβιώσουν κατά την διάρκεια ενός τέτοιού χειμώνα, άλλα και παλι χωριά σίγουρα αποτελεσματα.Τυχεροι οι Έλληνες μελισσοκόμοι.


Πηγή Melissokomos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال