Αναζήτηση λύσης για τα κηπευτικά της Κρήτης - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Παρασκευή

Αναζήτηση λύσης για τα κηπευτικά της Κρήτης

 Προς συζήτηση θα τεθούν τα θέματα που αφορούν τα κηπευτικά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, από εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών κηπευτικών της Κρήτης (Ιεράπετρα, Τυμπάκι, Σητεία, Κουντούρα).

H συζήτηση θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα και όπως είπε στα haniotika-nea.gr, ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Κουντούρας κ. Γιώργος Χαλκιάς, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Covid, οι δασικοί χάρτες, φορολογικά κίνητρα και παρεμπόριο, οι τιμές της ντομάτας κ.α.

Αναζήτηση λύσης για τα κηπευτικά της Κρήτης

«Έχουμε ήδη στείλει εγγράφως τα θέματα μας στον Υπουργό προκειμένου να είναι ενημερωμένος για τα προβλήματα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω covid, η τιμή και η διάθεση των προϊόντων μας, οι δασικοί χάρτες που προέκυψαν τώρα και έχουν φέρει πολύ μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες αλλά και κάποια φορολογικά κίνητρα που θέλουμε να δοθούν τα αναφέρουμε στον υπουργό. Πέρα από τα θέματα τα δικά μας των κηπευτικών θα βάλουμε το ζήτημα του ελαιολάδου ότι δεν μπορεί να φεύγει η μεγαλύτερη ποσότητα ακόμα χωρίς να είναι συσκευασμένο και τυποποιημένο. Αυτός είναι και ένας λόγος που η τιμή του είναι παραμένει πεσμένη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιάς.

Πλοίο για Μέση Ανατολή

Επίσης από τους αγρότες θα ζητηθεί να υπάρξει κάποια εμπορική ακτοπλοϊκή γραμμή προς τη Μέση Ανατολή καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από εκεί.

«Φεύγει πλοίο κάθε Πέμπτη από τον Πειραιά για το Τελ Αβίβ, θα θέλαμε ένα πλοίο και από το Ηράκλειο ώστε να γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα και να ανοίξει μια νέα αγορά και για μας προς αυτήν την περιοχή. Αυτά τα θέματα θα τα βάλουμε στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους» κατέληξε.


Πηγη giorgoskatsadonis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου