Τρομερή πατέντα τροφοδότησης μελισσών για γρήγορη ανάπτυξη - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Παρασκευή

Τρομερή πατέντα τροφοδότησης μελισσών για γρήγορη ανάπτυξη

 


Τρομερή πατέντα τροφοδότησης μελισσών για γρήγορη ανάπτυξη

Βάζουμε κάθετα την κηρήθρα και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι. Όσο άδεια είναι η κηρήθρα τόσο περισσότερο σιρόπι θα χωρέσει. Να φανταστείτε ότι μια κηρήθρα χωράει έως πάνω απο 1.5 λίτρο σιρόπι και εύκολα μάλιστα χωρίς να χυθεί. Το κόλπο είναι να ρίχνουμε με δύναμη το σιρόπι και να προσπαθούμε να το κάνουμε να γεμίσει όλη. Συνήθως 500ml αρκούν ανα μελίσσι και έχει μέγιστα αποτελέσματα ειδικά στα μικρά μελίσσια!
Πατέντα για τη τροφοδοσία των μελισσιών μας χωρίς καθόλου έξοδα. Ο τρόπος εξελίχθηκε αρχικά για την τροφοδότηση των μικρών μελισσιών, που αδυνατούν να πάρουν το σιρόπι απο τους τροφοδότες που βάζουμε. Ξέρετε είναι πολλά μελίσσια που χρειάζονται μόνο 200-300 ml, και αυτός ο τρόπος είναι ο πλέον ασφαλέστερος και ιδανικότερος! Ένας τροφοδότης όταν τον βάζουμε πάνω απο το μελίσσι εμποδίζει την καλή μόνωση του μελισσιού. Πχ αν έχουμε κηρόπανο πάνω απο το μελίσσι, και βάλουμε πιατάκι, ο ζεστός αέρας βγαίνει απο τη κυψέλη.

Ποιός τρόπος είναι αυτός λοιπόν που μπορεί να μας επιτρέψει μέγιστη ανάπτυξη χωρίς καθόλου έξοδα για τροφοδότες; Ας τον δούμε λοιπόν...

Το μόνο που έχουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπουκάλι του λίτρου, με μια μικρή τρύπα στο καπάκι. Για να κάνουμε μια τρύπα στο καπάκι, ζεσταίνουμε μια μεταλλιική βίδα με έναν αναπτύρα και το τρυπάμε στο κέντρο. Σκοπός μας λοιπόν είναι με αυτό το μπουκάλι να αδειάζουμε τις άδειες κηρήθρες με σιρόπι! Και η ποσότητα εξαρτάται απο το πόσο μεγάλο είναι το μελίσσι και πόσο γόνο έχει. Μόνη προυπόθεση για να έχει αποτελέσματα η μέθοδος είναι το σιρόπι μας να είναι ζεστό για να μπαίνει εύκολα μέσα στη κηρήθρα. Προτιμούμε πυκνό σιρόπι με παραπάνω απο 1 προς 1 ζάχαρη.


Ας δούμε με φωτογραφίες τι κάνουμε και πως....


Παίρνουμε ένα κλασσικό μπουκάλι και το γεμίζουμε με σιρόπι.


Κάνουμε μια τρύπα στο καπάκι του όχι πολύ μεγάλη, για να ρίχνουμε το σιρόπι κατευθείαν μέσα στη κηρήθρα


Διαλέγουμε απο τα μελίσσια μας τις κηρήθρες που είναι άδειες στην άκρη, και όσες δεν έχουν γόνο. Ξέρετε αν ρίξουμε σιρόπι σε πλαίσιο με ανοιχτό γόνο, θα τον πνίξουμε και θα κάνουμε ζημειά. Το σιρόπι το ρίχνουμε μόνο σε μέρη της κηρήθρας που δεν υπάρχει γόνος.

Βάζουμε κάθετα την κηρήθρα και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι. Όσο άδεια είναι η κηρήθρα τόσο περισσότερο σιρόπι θα χωρέσει. Να φανταστείτε ότι μια κηρήθρα χωράει έως πάνω απο 1.5 λίτρο σιρόπι και εύκολα μάλιστα χωρίς να χυθεί. Το κόλπο είναι να ρίχνουμε με δύναμη το σιρόπι και να προσπαθούμε να το κάνουμε να γεμίσει όλη. Συνήθως 500ml αρκούν ανα μελίσσι και έχει μέγιστα αποτελέσματα ειδικά στα μικρά μελίσσια!



Σιγά σιγά τη γεμίζουμε


και είναι έτοιμη


Και οι γόνοι αρχίζουν να πέφτουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Πηγη Orinimelissa..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου