Μπανάνα για ανάπτυξη και καταπολέμηση ασθενειών; - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Παρασκευή

Μπανάνα για ανάπτυξη και καταπολέμηση ασθενειών;

  


Μπανάνα για ανάπτυξη και καταπολέμηση ασθενειών;


Έχει χρόνια που παρουσιάστηκε αυτή η πατέντα, όπου μελισσοκόμοι ταίζουν μπανάνα για θεραπεία ασθενειας όπως πχ η ασκοσφαίρωση ή ανάπτυξη των μελισσιών. Η μέθοδος κατακεραυνώθηκε απο τους επιστήμονες οι οποίοι υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο είναι αδυνατο να συμβεί, και η μπανάνα δεν έχει καμία χρησιμότητα ως τροφή για τις μέλισσες.
Θέλω σήμερα να σας μεταφέρω καθαρά την άποψη μου, απο ολα αυτά που βλέπω και δοκιμάζουν οι μελισσοκόμοι. Δεν είναι 1 ή 2 φορές που είδα μελισσοκόμους να ταίζουν παραγινομένη μπανάνα, και να υποστηρίζουν ότι θεράπευσαν την ασκοσφαίρωση. Επίσης είδα και πολλές αναρτήσεις απο μελισσοκόμους στο εξωτερικό, που έδιναν μπανάνα για ανάπτυξη των μικρών μελισσιών.

Αρχικά... Όσον αφορά την θεραπεία την ασκοσφαίρωσης!
Η ασκοσφαιρωση αυτοθεραπεύεται στα μελίσσια, και πολλές φορές με απλό ταίσμα, σφίξιμο έχω θεραπεύσει μελίσσια. Το να ταίσουμε κάτι υπερβολικά γλυκό όπως πχ η μπανάνα που έχει και λίγη πρωτείνη, ίσως βοηθάει, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι λόγω της τροφοδοσίας συμβαίνει αυτό, κάτι το οποίο μπορούμε να επιτύχουμε με μια πολύς καλής ποιότητας γυρεόπιτα, και όχι με μπανάνα.

Αυτή είναι μια παραγινομένη μπανάνα, που υποστηρίζουν μελισσοκόμοι ότι μπορεί να βοηθήσει τα μελίσσια..



Εδώ είναι μια πρόσφατη ανάρτηση μελισσοκόμου, ότι δίνει μπανάνα για ανάπτυξη. Φυσικά υπήρξαν μελισσοκόμου που τον ειρωνεύτηκαν για τη πράξη του, και η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν χρειάζεται να δίνουμε στη μέλισσα τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, διότι ίσως να δημιουργούνται και προβλήματα που δε τα γνωρίζουμε....




Πηγη https://www.orinimelissa.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου