Μήπως ήρθε η ωρα να δώσουμε πάτωμα; Η όχι; (ΒΙΝΤΕΟ) - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Κυριακή

Μήπως ήρθε η ωρα να δώσουμε πάτωμα; Η όχι; (ΒΙΝΤΕΟ)

 Για να δώσει κανείς πάτωμα σε ένα μελίσσι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι αλλά και πολλές απόψεις για το χρόνο και την ακριβή περίοδο. Μία όμως είναι η ουσία αυτού του χειρισμού: Να δώσουμε χώρο στη βασίλισσα να γεννήσει κι άλλο, ώστε να αναπτύξει το μελίσσι της. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά να δώσουμε αυτό τον έξτρα χώρο τότε που δεν έχει ακόμη νιώσει το μελίσσι αφόρητα στριμωγμένο, ώστε να αποφασίσει πως πρέπει να σμηνουργήσει για να βρει καλύτερες συνθήκες αλλού στη φύση.

Κάντε Like στην Σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ ,για να μαθαίνετε πρώτη τα νέα 

Όσον αφορά τον τρόπο, ο κάθε μελισσοκόμος υποστηρίζει τη δική του μέθοδο για να αναπτύξει σωστά το μελίσσι του, για να αποφύγει το πάγωμα του γόνου και για να «πιάσουν» οι μέλισσες γρήγορα το νέο πάτωμα. Στο επόμενο βίντεο θα δούμε τον μελισσοκόμο Σάκη που χρησιμοποιεί χτισμένα και άχτιστα πλαίσια μαζί σε αυτό τον μελισσοκομικό χειρισμό, αλλά που βάζει εξ αρχής και τα δέκα πλαίσια στον επάνω όροφο για καλύτερη θερμοκρασία. Στο αρχικό μελίσσι του, η βασίλισσα είχε γεννήσει όλα τα πλαίσια από άκρη σε άκρη και ζητούσε επειγόντως χώρο ανάπτυξης.   

Πηγη Sakis Karamalis Youtube

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο:


Γίνετε μέλος της ομάδας του e-Melissokomos.gr στο Facebook πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου