Χρήσιμες πληροφορίες για το μέλι


 

Χρήσιμες πληροφορίες για το μέλι

Ιατρικές συνταγές με μέλι

Υπάρχουν διάφορες ιατρικές συνταγές με μέλι

-Κρέμα χεριών με μέλι

(μέλι 4%, γλυκερόλη 6%, αλαντοΐνη 0,5%, λάδι σόγιας 5%. Τα προσθέτουμε σε βάση κρέμας).

-Μέλι ευκαλύπτου

Βοηθάει στην αναπνοή και είναι το μέλι εκλογής μόλις κρυολογήσουμε

-Μέλι ακακίας

Είναι το καλύτερο για τους διαβητικούς και όταν θέλουμε να κάνουμε αποτοξίνωση. Επίσης, είναι μαλακτικό της γαστρεντερικής οδού.

-Μέλι τίλιου

Είναι το ιδανικό για τις αϋπνίες. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα, διευκολύνει την πέψη διεγείροντας τα χοληφόρα, είναι ελαφρύ υπνωτικό παρέχοντας ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα σε πόνους του στομάχου. Είναι, επίσης, ισχυρό τονωτικό.

-Θυμαρίσιο μέλι

Είναι πολύ καλό για μολύνσεις και πληγές.

-Μέλι από ηλίανθο

Είναι καλό για μείωση της χοληστερίνης και κατά της αρτηριοσκλήρυνσης 

-Μέλι από μέντα

Είναι αναλγητικό, μειώνει το μετεωρισμό, τονωτικό, αντισπασμωδικό σε σπασμούς του πυλωρού, καλό για προβλήματα στη χολή και το γαστρεντερικό.

-Μέλι από τριφύλλι

Είναι διουρητικό, αντιδιαρροϊκό, αποχρεμπτικό.

-Μέλι των μελιτωμάτων (πεύκου, ελάτης κλπ.)

Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και προσφέρει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης, έχει και αντιβηχική δράση.

-Αφεψήματα με μέλι

Συνηθίστε να χρησιμοποιείτε αφεψήματα με μέλι, π.χ. χαμομήλι με μέλι ακακίας ή τήλιο με μέλι τήλιου ή δίκταμο με θυμαρίσιο μέλι (αντιμικροβιακό) και να τα εναλλάσετε καθημερινά.

-Άλλες συνταγές με μέλι

  • Βάλτε σε ένα πιατάκι του καφέ λίγο μέλι (1 κουταλιά της σούπας) και 10-15 σταγόνες πράσινης πρόπολης. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές προϊόν. Από αυτό μπορείτε να λαμβάνετε ανά διαστήματα 1/3 από το κουταλάκι του γλυκού και να το κρατάτε στο στόμα σας μέχρι να απορροφηθεί. Όσο πιο αργά τόσο καλύτερα. Θα σας ανακουφίσει από πόνο στο λαιμό (από ίωση) και θα σας βοηθήσει αν έχετε βήχα. Επιλέξτε μέλι θυμαρίσιο ή ευκαλύπτου ή μείγμα από τα 2 μέλια.
  • Αν έχετε μπούκωμα και δυσκολία στην αναπνοή λόγω πυκνής βλέννης (μια κατάσταση συνηθισμένη στα κρυολογήματα) μπορείτε να τα εξής: Σε νερό που βράζει (1-2 λίτρα) μόλις το απομακρύνετε από τη φωτιά διαλύετε 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο ή ευκαλύπτου και κάνετε εισπνοές πάνω από τους ατμούς για περίπου 10 λεπτά. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στην απομάκρυνση της βλέννης. Αν το κάνετε πριν κοιμηθείτε, θα έχετε ένα ήσυχο ύπνο καθώς δεν θα έχετε δυσκολίες στην αναπνοή.

Πηγή https://www.emedi.gr/

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال