Δακοκτονία,Που ξεκινά ο δολωματικός ψεκασμός

 



Δακοκτονία,Που ξεκινά ο δολωματικός ψεκασμός

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν και οι πρώτες παγίδες για την παρακολούθηση του πληθυσμού του δάκου.

Οι παγίδες για την παρακολούθηση του δακοπληθυσμού τοποθετήθηκαν στις περισσότερες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας. Η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στις υπόλοιπες όψιμες περιοχές.

Ακολουθηστε μας στη σελιδα μας στο Facebook πατώντας εδώ 

Παράλληλα, ξεκινάει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός στην βόρεια παραλιακή (πρώιμη) ζώνη του Δήμου Αποκορώνου, ενώ θα συνεχιστεί στις επόμενες μέρες και στις υπόλοιπες πρώιμες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καρποφορία της ελιάς δείχνει στην συντριπτική πλειονότητα των περιοχών της βόρειας παραλιακής ζώνης και σε μεγάλο τμήμα της μεσοπρώιμης πολύ χαμηλή παραγωγή, πολύ κοντά στα όρια της εξαίρεσης από το πρόγραμμα. Επίσης, οι υπόλοιπες περιοχές παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερη καρποφορία από την αναμενόμενη.  Η χαμηλή καρποφορία οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και της άνοιξης.

Γίνετε μέλος της ομάδας του e-Melissokomos.gr στο Facebook πατώντας εδώ

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές αυτές το 2020 η καρποφορία ήταν από μέτρια έως μηδενική (ζώνη τσουνάτης) οπότε και αναμενόταν υψηλή καρποφορία κατά την τρέχουσα περίοδο.(in.gr)



Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال