450.000 μέλισσες έχουν κάνει κατάληψη στους τοίχους ενός σπιτιού εδώ και 35 χρόνια - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Σάββατο

450.000 μέλισσες έχουν κάνει κατάληψη στους τοίχους ενός σπιτιού εδώ και 35 χρόνια

 


450.000 μέλισσες έχουν κάνει κατάληψη στους τοίχους ενός σπιτιού εδώ και 35 χρόνια

Η Sara Weaver με τον σύζυγό της γνώριζαν πως η αγορά του νέου σπιτιού τους θα χρειαζόταν έξτρα δουλειά και προσοχή, αλλά δεν είχαν ιδέα πως περίπου 450.000 μέλισσες ζούσαν στους τοίχους εδώ και σχεδόν 35 χρόνια.

Το ζευγάρι αγόρασε την αγροικία στο Skippack, περίπου 30 μίλια βορειοδυτικά της Φιλαδέλφεια, τον Δεκέμβριο και είπε στο CNN πως το πωλητήριο ανέφερε ότι υπήρχαν μέλισσες στους τοίχους. Ωστόσο, εφόσον το σπίτι αγοράστηκε τον χειμώνα, οι μέλισσες δεν έμοιαζαν τόσο μεγάλη απειλή εκείνη την περίοδο. 

 

«Το συμφωνητικό έλεγε για «μέλισσες» στους τοίχους" και αυτό ήταν όλο. Πρώτον δεν τις είδαμε και δεύτερον ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που βρήκαμε γη στην τιμή που θέλαμε, που βασικά δεν ρώτησα πολλά για τις μέλισσες. Δεν θεώρησα ότι θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό μέχρι που ήρθε η άνοιξη και αρχίσαμε να τις βλέπουμε», λέει η Sara. 

 

Όπως εξηγεί, ο σύζυγος της γυναίκας που πουλούσε το σπίτι είχε πεθάνει κι εκείνη δεν ζούσε εκεί, οπότε το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση. «Ήταν τόσο βρώμικο και τώρα, που το σκέφτομαι, στην αρχή νόμιζα ότι ήταν βρωμιά στους τοίχους που έπρεπε να καθαρίσω αλλά μάλλον ήταν μέλι επειδή υπήρχαν σημάδια από σταγόνες», προσθέτει. 




Το ζευγάρι δεν έκανε την προβλεπόμενη αξιολόγηση του σπιτιού και η Sara παραδέχεται τώρα πως ήταν λάθος., ωστόσο με τον σύζυγό της περίμεναν καιροί για ένα σπίτι στη συγκεκριμένη γειτονιά, οπότε όταν βγήκε στην αγορά το συγκεκριμένο, άρπαξαν την ευκαιρία. 

 

Η «ευκαιρία», όμως, τούς έχει κοστίσει σχεδόν 12.000 δολάρια για την απομάκρυνση των μελισσών και την ανακατασκευή του σπιτιού. 

 

Ψάχνοντας τον κατάλληλο άνθρωπο για τη δουλειά, βρήκαν τον Allan Lattanzi, επαγγελματία μελισσοκόμο στην περιοχή. Όταν έφτασε στο σπίτι, κατάλαβε ωστόσο πως έχει ξαναβρεθεί εκεί. Πριν από τέσσερα χρόνια τον είχαν καλέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αλλά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο κόστος απομάκρυνσης οπότε άφησε τις μέλισσες εκεί και αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι. 

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του, μέσα στους τοίχους της αγροικίας ζούσαν 450.000 μέλισσες με τον ίδιο να μετακομίζει τρεις αποικίες μελισσών- τα σπίτια που φτιάχνουν οι μέλισσες μόνες τους, στο Yerkes Honey Farm, την φάρμα του όπου φιλοξενεί μέλισσες σε κυψέλες



Σε διάστημα μιας εβδομάδας, ο Lattanzi κατάφερε να απομακρύνει όλες τις μέλισσες από το σπίτι, που είχαν κάνει κατάληψη, προσπαθώντας να μην τις βλάψει και να εντοπίσει την βασίλισσα, που τελικά βρήκε την Παρασκευή. 

 

Επί του παρόντος, το ζεύγος Weaver ενοικιάζει το σπίτι σε άλλους αλλά σκοπεύει να ζήσει εκεί μια μέρα. Οι ενοικιαστές βέβαια δεν είχαν αναφέρει μέλι στους τοίχους εντός του σπιτιού, εκτός από μερικές μέλισσες να τριγυρίζουν εκτός μόλις ήρθε η άνοιξη. 

 

Να σημειωθεί ότι οι μελισσοκόμοι στις ΗΠΑ έχουν χάσει το 45.5% των αποικιών μέλισσας από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της μη κερδοσκοπικής Bee Informed Partnership. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 20.000 είδη μέλισσας- και πεθαίνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, των ζιζανιοκτόνων και της απώλειας της χλωρίδας. 


Πηγη https://www.lifo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου