Πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια; - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Τρίτη

Πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια;



Πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια;


Έχετε αναρωτηθεί γιατί αυτό το μέλι που αγόρασα δεν κρυστάλλωσε ενώ το προηγούμενο είχε κρυσταλλώσει πολύ γρηγορά; Αυτό οφείλεται στο τι είδος του μέλιου που έχετε αγοράσει. Παρακάτω σας εχω γράψει ποσό καιρό χρειάζεται για να κρυσταλλώσει κάθε είδος μέλιου.

ΚΑΤΗΓΟΡIΑ  ΜΕΛΙΟYΧΡΟΝΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΣ
ΜΗΝΕΣ
Πευκόμελο24
ΕλάτηςΔεν κρυσταλλώνει
Καστανιάς12-18
Θυμαριού8-18
Πορτοκαλιάς1-3
Βαμβακιού1-2
Ερείκης2-3
Ηλίανθου1-2


Πως μπορούμε να περιορίσουμε την κρυσταλλώσει του μέλιου;

Μερική απομάκρυνση  των  πυρήνων συμμπύκνωσης:

Μετά τον τρύγο τα  δοχεία  ή  βαρέλια με το τρυγημένο  μέλι κλείνονται καλά και αφήνονται αμετακίνητα σε  ένα σχετικά  ζεστό  δωμάτιο.

Και  όταν  ανεβούν αφρός , κεριά , γύρες κλπ στην επιφάνεια  αυτά  όλα  απομακρύνονται προσεκτικά.

Το  φιλτράρισμα   με  ειδική σήτα  για  κατακράτηση και των λεπτών δυσδιάκριτων  τριμματων και σκόνης της γύρης αποδίδει  καλό αποτέλεσμα  ως  προς  την  καθυστέρηση της  κρυστάλλωσης ,μειώνει  όμως τη  θρεπτική αξία  του μελιού,

Και  σε  τυχόν εφαρμογή ειδικών  φίλτρων  καθαρισμού  του  μελιού , σε προωθημένο  βαθμό μείωσης     σε  βιταμίνες  κατά  25% του μελιού,   θα  πρέπει υποχρεωτικά  να  διατίθεται σαν  φιλτραρισμένο προϊόν,που δεν επιτρέπεται  η  αναγραφή στην ετικέτα της συσκευασίας,οποιαδήποτε ένδειξη βοτανικής και  γεωγραφικής προέλευσης  ,σύμφωνα με την οδηγία :2οο1/110 ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου