Του δηλητηρίασε τα μελίσσια, ραντίζοντας το χωράφι: Η απόφαση του δικαστηρίου έπεσε βαριά - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Παρασκευή

Του δηλητηρίασε τα μελίσσια, ραντίζοντας το χωράφι: Η απόφαση του δικαστηρίου έπεσε βαριά

 


Του δηλητηρίασε τα μελίσσια, ραντίζοντας το χωράφι: Η απόφαση του δικαστηρίου έπεσε βαριά

Δεκάδες διαφορετικές περιπτώσεις, όπου ασυνείδητοι αγρότες ραντίζουν δίχως να τηρούν τις οδηγίες που αναφέρει ο νόμος. Ψεκάζοντας μέρα και πάνω σε άνθη, η καταστροφή στους επικονιαστές και τη μέλισσα είναι τεράστια! Η νομοθεσία ορίζει φυλάκιση στους παραβάτες, και είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό Δικαστήριο επιβάλλει ποινές γι αυτό το έγκλημα!


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!

Από ένα χρόνο φυλακή μοιράστηκαν ο ψεκαστής που ψέκασε κατά την διάρκεια της ημέρας και ο ιδιοκτήτης χωραφιού την περασμένη Τρίτη απο το δικαστήριο που έγινε στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας.
Το περσινό περιστατικό του θανάτου εφτά μόλις μελισσοσμηνών απο ψεκασμό στο χωριό Κέδρος Καρδίτσας δεν μπόρεσε να "καταπιεί" ο μελισσοκόμος και κατέφυγε στην δικαιοσύνη προσκομίζοντας το πόρισμα της εξέτασης των μελισσών.

Το δικαστήριο δέχτηκε το πόρισμα που κατέδειξε σαφώς πως ο θάνατος των μελισσών προήλθε απο το φυτοφάρμακο που χρησιμοποίησε ο ψεκαστής. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.Στην συνέχεια θα ζητηθεί αποζημίωση απο τους καταδικασθέντες η οποία θα πρέπει να ικανοποιεί τον μελισσοκόμο.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πηγη /www.orinimelissa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου