Τι χρώματα πρέπει να βάφουμε της κυψέλες μας; - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Τετάρτη

Τι χρώματα πρέπει να βάφουμε της κυψέλες μας;

 


Τι χρώματα πρέπει να βάφουμε της κυψέλες μας;

Οι μέλισσες  βλέπουν πολύ καλύτερα το κίτρινο και λιγότερο καλά το κόκκινο. Μπορείτε να βάψετε την μπροστινή  πλευρά των κυψελών με διαφορετικά χρώματα (κίτρινο, άσπρο, πράσινο, γαλάζιο) και να τοποθετείτε εναλλάξ τις κυψέλες ανάλογα με το χρωματισμό τους ή να τις βάψετε όλες άσπρες και να σχηματίζεται διάφορους χρωματισμούς στην είσοδο κάθε κυψέλης ξεχωριστά. Το διαφορετικό χρώμα της κυψέλης βοηθά τις μέλισσες να εντοπίσουν καλύτερα την φωλιά τους και αποφεύγεται η παραπλάνηση. Η παραπλάνηση μειώνει τις αποδώσεις, αυξάνει τις πιθανότητες διασποράς ασθενειών και δημιουργεί εικονική εικόνα στο μελισσοκομείο.

Τα καπάκια καλό είναι να βάφονται κυρίως το καλοκαίρι ώστε να περιορίζεται η έντονη μεταφορά θερμότητας λόγω της αντανάκλασης του ήλιου. Προτιμήστε χρώματα μετάλλων κυρίως σε άσπρο χρώμα ή διαφορετικά αλλά περισσότερο προσωρινά, ασβεστόνερο το οποίο ξεπλένεται με τις βροχές του χειμώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου