Μελισσοκομική ζυγαριά τι είναι και σε τι χρησιμεύει

 


Μελισσοκομική ζυγαριά


Η μελισσοκομική ζυγαριά είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Μία συσκευή που τοποθετείται κάτω από ένα επιλεγμένο μελίσσι και η οποία μετράει, εκτός από την εξωτερική θερμοκρασία και υγρασία, τις μεταβολές βάρους της κυψέλης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή ουσιαστικά αν μπαίνει ή όχι μέλι και πόσο. Στη συνέχεια σε μια προκαθορισμένη ώρα που έχουμε ορίσει εμείς (συνήθως αργά το απόγευμα) στέλνει σε ένα κινητό ένα μήνυμα με τις μετρήσεις που έχει κάνει. Η ζυγαριά λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Ενεργοποιείται 4 φορές την ημέρα, κάνει τις μετρήσεις (περίοδος αφύπνισης) και στη συνέχεια ξαναμπαίνει σε φάση αναμονής, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε τι μας βοηθάει; 

  • Συνολική εικόνα για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό & εσωτερικό περιβάλλον του μελισσοκομείου.
  • Πληροφορίες όπως: θερμοκρασία & υγρασία που επικρατούν στο χώρο που βρίσκονται οι μελισσοκυψέλες.
  • Μέσω της καθημερινής ζύγισης, παρέχεται ακριβής πληροφορία για το πόσο μέλι αποθηκεύεται στις κηρήθρες.
  • Σημαντικό όφελος ο μελισσοκόμος θα έχει και στη μείωση των άσκοπων μετακινήσεων από και προς το μελισσοκομείο του, μειώνοντας τους τακτικούς ελέγχους, αφού πλέον η εποπτεία γίνεται ηλεκτρονικά και από μακριά.
  • Απόσβεση κόστους ζυγαριάς από τον πρώτο κιόλας χρόνο σε καύσιμα που θα απαιτούνταν για απλές επιθεωρήσεις των μελισσοκυψελών σας.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال