Έρευνα έδειξε ότι επαναλαμβανόμενη εξάχνωση Οξαλικού δεν μείωσε την Βαρρόα (ΒΙΝΤΕΟ)

 Έρευνα στην Τζωρτζια των ΗΠΑ έδειξε ότι εφαρμογη το Οξαλικού Οξεος με εξάχνωση 7 φόρες ανά 5 μέρες δεν μείωσε την Βαρρόα αλλά κράτησε απλώς σταθερό το πληθυσμό της!

Συγκεκριμένα ο ειδικός στατιστικολόγος που δούλεψε με το με το οξαλικό σε μελισσοκομεία και μιλά στο video θα αναφερθεί σε έρευνα που εγινε τους καλοκαιρινούς μήνες -Ιούλιο και Αύγουστο- και θα διαπιστώσει ότι έχουμε να κάνουμε με μια μέθοδο συντηρητική! Δηλαδή μια μέθοδο που αποτρέπει την αύξηση του πληθυσμού της βαρρόα αλλά δεν οδηγεί σε μείωση της προσβολής!

"Λόγω του ότι οι επεμβάσεις έγιναν μέσα στο καλοκαίρι και με εκτεταμένη παρουσία γόνου δεν περιμέναμε ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα" θα πει. Εκεινο που είδαμε είναι ότι ο πληθυσμός της Βαρροα μένει σταθερός στο σημείο που ξεκίνησε η θεραπεία, και οι επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις απλά απέτρεψαν την αύξηση του πληθυσμού της Βαρρόα σε σχέση με τα μελίσσια που δεν ειχαν δεχτεί καμιά επέμβαση.

Ένας μελισσοκόμος που διαπιστώνει ότι έχει βαρρόα και κάνει θεραπεία 7 φόρες ανά 5 μέρες και ένα μήνα μετά διαπιστώνει ότι έχει τον ίδιο αριθμό Βαρρόα αντιλαμβάνεται ότι ουσιαστικά δεν εγινε θεραπεία.

"Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε ότι η σταθεροποίηση του αριθμού διαφέρει από την θεραπεία γιατι αλλιώς χανόμαστε μέσα σε αριθμούς νεκρών Βαρρόα που εμφανίζονται μπροστα μας!

Αυτό που διαπιστώσαμε με μελισσοκόμους την Τζωρτζια με τους οποίους συνεργαζόμαστε ειναι ότι αν ξεκινήσεις τις επαναλήψεις μέσα στην χρονια με χαμηλό φορτίο Βαρρόα αυτό ποτέ δεν θα αυξηθει. Αυτοί οι μελισσοκόμοι θα μας πουν ότι το ΟΟ δουλεύει τέλεια!

Αντίθετα οι μελισσοκόμοι που μετρούν τους πληθυσμούς της Βαρρόα και επεμβαίνουν μόνο όταν ξεπεράσουν ένα ποσοστό αυτοί θα διαπιστώσουν ότι ο πληθυσμό με το ΟΟ δεν μειώνεται " θα πει!

Έχουμε να κάνουμε με μια συντηρητική θεραπεία! Αν ξεκινήσεις επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις την άνοιξη με λίγες βαρρόα τότε θα κρατησεις αυτούς του πληθυσμούς σταθερούς. Όμως αν το κάνεις καλοκαίρι ή λίγο πριν αρχίσει η παραγωγή χειμερινών μελισσιών με αυξημένους πληθυσμούς βαρρόα τότε τα αποτελέσματα θα ειναι να μείνουν οι αριθμοί του Βαρρόα σταθεροί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανανέωση πληθυσμού και την επιβίωση του σμήνους τον χειμώνα.


Πηγή https://satelitegr.blogspot.com/

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال