Δηλητηρίαση Μελισσών από Φυτοφάρμακα - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Κυριακή

Δηλητηρίαση Μελισσών από Φυτοφάρμακα

 


Δηλητηρίαση Μελισσών από Φυτοφάρμακα


Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί μελισσοκόμοι είναι η δηλητηρίαση των μελισσών από φυτοφάρμακα. Είναι ευθύνη του μελισσοκόμου να προστατεύει τις μέλισσες του από την επαφή με φυτά που έχουν ψεκαστεί πρόσφατα με φυτοφάρμακα. Εάν υπάρχουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις κοντά στις κυψέλες σας, μπορεί να χρειαστεί να καθιερώσετε συχνή επαφή με τους αγρότες και να τους ρωτάτε εάν και πότε ψεκάζουν. Λάβετε υπόψη ότι οι κήποι με γκαζόν και οι ιδιωτικοί μικροί κήποι λαχανικών μπορούν επίσης να έχουν ψεκαστεί με χημικά. Σε περίπτωση ψεκασμού, μπορείτε είτε να μεταφέρετε τις κυψέλες σας κάπου αλλού είτε να φράξετε την είσοδο της κυψέλης για μια μέρα, ώστε να αποφύγετε την επίσκεψη των μελισσών σε ψεκασμένα φυτά (ζητήστε συμβουλή από τοπικούς εμπειρογνώμονες και τοπικά σωματεία μελισσοκόμων).

Εάν παρατηρήσετε έναν μεγάλο αριθμό νεκρών μελισσών έξω από την κυψέλη, οι μέλισσες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα λουλούδια, οι μέλισσες σέρνονται αντί να πετάξουν ή/και υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός μελισσών κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης περιόδου ανθοφορίας, τότε υπάρχουν πιθανότητες οι μέλισσες να έχουν επισκεφθεί φυτά που έχουν πρόσφατα ψεκαστεί με φυτοφάρμακα. Η αποικία σας μπορεί να επιβιώσει από τη δηλητηρίαση ή όχι, αλλά πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από τοπικούς εμπειρογνώμονες και τις κρατικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου