Πρωτεϊνούχα συνταγή για έκρηξη ανάπτυξης στα μελίσσια - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Κυριακή

Πρωτεϊνούχα συνταγή για έκρηξη ανάπτυξης στα μελίσσια

 


Πρωτεϊνούχα συνταγή για έκρηξη ανάπτυξης στα μελίσσια 

Ένα μεγάλο πείραμα ξεκίνησε ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Μόσχος Ντιώνιας, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά στην ελλάδα συνταγή με αυγό και γάλα! Μια συνταγή που σύμφωνα με τον Μόσχο, και δεκάδες μελισσοκόμους που συμμετέχουν στο πείραμα, υπόσχεται ακραία ανάπτυξη και εκτροφή γόνου. Η συνταγή βρίσκεται ακόμα σε "βρεφικό" στάδιο, και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον μετά από αρκετές δοκιμές, να βρεθεί η κατάλληλη αναλογία σε λιπίδια και πρωτείνες μέσα στο σιρόπι, ωστε να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.



Η χρήση του αυγού...
Όλοι γνωρίζουμε για το ασπράδι αυγού, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως τα τελευταία χρόνια. Περιέχει το πιο πλήρες προφίλ αμινοξέων, με μηδενικά λιπαρά και υδατάνθρακες, καθιστώντας την πρωτείνη του, ανώτερη και απο αυτή της γύρης. Ωστόσο αυτό που καθιστά την γύρη ανώτερη, είναι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που περιέχει, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, και φυσικά η προσαρμογή του είδους εδώ και εκατομμύρια χρόνια, στο να αφομοιώνει αυτή τη τροφή.



Γράφει ο Μόσχος Ντιώνιας...
Η ΣΥΝΤΑΓΗ
Το τάισμα έγινε με 500 γρ ζάχαρη, 500 ml νερό, ένα αυγό, 200 γρ γάλα και 10 ml βάμμα πρόπολης σε κάθε μελίσσι.

Αποτελέσματα συναφέλφου που συμμετείχε στο πείραμα...


Η φυτική πρωτεΐνη είναι ατελής σε σχέση με τη ζωική με την έννοια ότι της λείπουν κάποια αμινοξέα. Στην περίπτωση μας καμία γύρη εκτός ελαχίστων δεν περιέχει και ποσοτικά και ποιοτικά τον αριθμό των αμινοξέων. Γι αυτό μιλάμε για πολυχρωμία και πάλι δεν είναι σίγουρο.
Η γυρεόπιτα ιδίως όταν προέρχεται από μονοανθική γύρη δεν καλύπτει τις διατροφικές απαιτήσεις του μελισσιού. Το αυγό είναι πλήρης τροφή που εκτός των άλλων περιέχει το ένζυμο λυσοζύμη η οποία έχει ισχυρή βακτηριοκτόνο δράση.

Συνάδελφος που τρέχει την έρευνα με το αυγό μου έστειλε φώτο. Μελίσσι τώρα σε σχετικά νότια περιοχή.. Θαύμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου