Βαλβίδα διαφυγής μελισσών για εύκολο τρύγο - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Δευτέρα

Βαλβίδα διαφυγής μελισσών για εύκολο τρύγο

 

Βαλβίδα διαφυγής μελισσών για εύκολο τρύγο 


Η βαλβίδα διαφυγής είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και μας βοηθάει στο να περνούμε τα πλαίσια ευκολότερα χωρίς να χρειάζεται να τινάζουμε τα πλαίσια και να α αναστατώνουμε της μέλισσες.

Η βαλβίδα διαφυγής εισάγεται ανάμεσα στον εμβρυοθάλαμο και τον μελιτοθάλαμο. Οι μέλισσες που βρίσκονται στον μελιτοθάλαμο μπορούν να περνάνε μέσω της βαλβίδας στον εμβρυοθάλαμο ενώ οι μέλισσες που βρίσκονται στον εμβρυοθάλαμο δεν μπορούν να περάσουν στον μελιτοθάλαμο. Έτσι ο μελιτοθάλαμος αδειάζει από μέλισσες και μπορείτε να τρυγήσετε ήρεμα χωρίς να ενοχλείτε τις μέλισσες ή να σας ενοχλούν αυτές. Για να αδειάσει η βαλβίδα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η βασίλισσα να βρίσκεται στον εμβρυοθάλαμο και να μην υπάρχει γόνος στον μελιτοθάλαμο γιατί δεν θα τον εγκαταλείψουν οι μέλισσες. Συνίσταται η εφαρμογή βασιλικού διαφράγματος τουλάχιστον 3 βδομάδες πριν την εισαγωγή της βαλβίδας διαφυγής. Μετά την τοποθέτηση της βαλβίδας θα επιτύχετε πλήρη εκκένωση σε μία με δύο ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου