Σούπερ κόλπο ώστε να βρίσκουμε την βασίλισσα εύκολα !!! - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Κυριακή

Σούπερ κόλπο ώστε να βρίσκουμε την βασίλισσα εύκολα !!!

 


Πως βρίσκουμε γρηγορά και εύκολα την βασίλισσα !!!

 Όπως έγραψα και στον τίτλο,θα προτείνω έναν τρόπο για την εύκολη έρευση της βασίλισσας!Ο τρόπος είναι πολύ απλός! Ψάχνουμε και βρίσκουμε το πλαίσιο που έχει φρέσκο γόνο ημέρας(αυγά). Η βασίλισσα μας κατά μεγάλη πιθανότητα θα περιφέρετε σε εκείνο το πλαίσιο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ανοίγουμε και να ψάχνουμε ένα-ένα όλα τα πλαίσια.Ειδικά αν είναι πολλά,τότε το έργο μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

  Χθες, χρειάστηκα να βρω 2 βασίλισσες για να τις απομονώσω. Την 1η την βρήκα και την είδα αφού πήρα στα χέρια μου μόνο το πλαίσιο με τον ανοιχτό γόνο!Δεν έψαξα αλλού! Την δεύτερη δεν την είδα,αλλά με κλειστά μάτια αφαίρεσα το πλαίσιο με τον φρέσκο γόνο.Σήμερα που είδα αυτό το πλαίσιο,βρισκόταν όντως εκεί!
  Ο παραπάνω τρόπος είναι ιδιαίτερα γνωστός και απλός και μπορεί να μας λύσει τα χέρια σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχει αναφερθεί από πολλούς μελισσοκόμους και ιδιαίτερα από τον πατέρα της μελισσοκομίας τον Νικολαίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου