Μια περίεργη μέλισσα που ήταν μισή...χωρίς κοιλιά και ήταν ζωντανή

 


Μια περίεργη μέλισσα που ήταν μισή...χωρίς κοιλιά και ήταν ζωντανή

Σε επιθεώρηση που έκανα πρόσφατα, βρήκα μια πολύ περίεργη μέλισσα. 

Για την ακρίβεια βρήκα ...μισή μέλισσα !!!

Σχεδόν όλα ήταν κανονικά, είχε κεφάλι, πόδια, φτερά, θώρακα, αλλά δεν είχε καθόλου κοιλιά και περπατούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα περίεργο.

Την είδα μόνο να περπατάει, δεν την είδα να πετάει (δεν γνωρίζω αν μπορούσε να το κάνει) αν και το ότι εξακολουθούσε να είναι ζωντανή και μπορούσε να περπατήσει  ήταν ήδη κάτι πολύ αξιοπερίεργο !!

Στο πρώτο άνοιγμα κυψελών που έκανα για τη φετινή χρονιά, είχα πάρει μαζί μου  φωτογραφική  μηχανή για να τραβήξω μερικές εικόνες κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης.

Όταν τελείωσα με τις κυψέλες και πήγα να τακτοποιήσω το τσαντάκι που είχα τοποθετήσει τη φωτογραφική μου  μηχανή, παρατήρησα ότι μέσα είχαν μπει 1-2 μέλισσες, προσπάθησα με το χέρι να τις ελευθερώσω για να κλείσω το τσαντάκι...

Τότε είδα ότι η μια μέλισσα  που ήταν μέσα στο τσαντάκι ήταν ...μισή.

Δεν είχε καθόλου κοιλιά!!

Την έβαλα επάνω στο δάκτυλο του χεριού μου και την παρατηρούσα...


Η συμπεριφορά της έμοιαζε φυσιολογική, κουνούσε τα φτερά της, περπατούσε, καθάριζε ακόμα και τις κεραίες που ήταν στο κεφάλι της, τρίβοντας  τα πόδια της πάνω τους.

Ήταν πολύ αξιοπερίεργο που ήταν ακόμα ζωντανή έτσι όπως την έβλεπα να έχει μόνο θώρακα και κεφάλι.

Δεν φαινόταν καθόλου τραυματισμένη, φαντάζομαι ότι αν είχε στριμωχτεί κάπου και είχε κοπεί η κοιλιά της θα είχε κάποιο σημάδι, κάποιο τραύμα και σίγουρα θα ψυχορραγούσε, δεν θα "έκοβε" βόλτες πάνω στο χέρι μου.

Έμοιαζε να είναι νεογέννητη γιατί είχε πλούσιο τρίχωμα στο θώρακα της.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال