Μυστικά για σωστή μετακινήσει μελισσιών σε ανθοφορίες - Μελισσοκομικά και Αγροτικά νέα

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2
image

Παρασκευή

Μυστικά για σωστή μετακινήσει μελισσιών σε ανθοφορίες

 


Μυστικά για σωστή μετακινήσει μελισσιών σε ανθοφορίες 

Στο σημερινό άρθρο γράφουμε μερικά μυστικά για της μετακινήσεις που κάνουμε στα μελίσσια μας και το πως θα πρέπει να το κάνουμε ώστε να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τα μελίσσια.

  • Στης μεταφορές πρέπει πάντα οπωσδήποτε να έχει μαζί του ο μελισσοκόμος το μελισσοκομικό βιβλιάριο του καθώς και την ταυτότητα του ώστε σε τυχόν έλεγχο να δικαιολογήσει τα μελίσσια που κουβαλάει.
  • Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 5936/550/1971,Φεκ 72/1971,προβλέπει μεταφορά μέχρι 5 εργάτες ή μέλη  της οικογένειας, με το μελισσοκομικό  αυτοκίνητο.
  • Όταν φτάσουμε στο προορισμό μας καλό θα ήταν να μην ανοίξουμε της εισόδους των μελισσιών μας καθώς είναι επικίνδυνο καθώς λόγο της μετακινήσεις μπορεί να χάσουμε μέχρι και το 25% του πληθυσμού της κυψέλης , πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 15-20 λεπτά και μετά ανοίγουμε της εισόδους από της κυψέλες μας.
  • Αν μετά από μερικές μέρες δούμε στα μελίσσια ανεξήγητη μείωση του πληθυσμού πιθανόν να ωφελείται σε τυχόν ψεκασμού στην περιοχή μεταφοράς πριν την μεταφορά των μελισσιών μας.
  • Της πρώτες 5-7  μέρες υπάρχει έντονο αίσθημα της παραπλάνησης των μελισσών 
  • Η τοποθέτηση  μελισσιών  μπροστά σε μελισσοκομείο που  υπάρχει, απαγορεύεται  και σπάνια μπορεί να  παρουσιαστεί  περίπτωση, άγνοιας, συναδέλφου ,που τον ενημερώνουμε  και  τον  βοηθάμε  να  κάνει  μετακίνηση  σε άλλο σημείο
  • Και τελευταίο δεν είναι δικο μας το μέρος που τα μεταφέρουμε και δεν πρέπει να μαλώνουμε με άλλους συνάδελφους που έχουν μεταφέρει και αυτοί μελίσσια στην περιοχή με καλή θέληση όλοι μένουν ευχαριστημένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου