Πόσο χρόνο στην κατάψυξη χρειάζεται για να εξαφανιστεί ο κηρόσκορος


Πόσο χρόνο στην κατάψυξη χρειάζεται για να εξαφανιστεί ο κηρόσκορος 


Σήμερα το πρωί διάβασα μια έρευνα σε ένα ξένο ιστότοπο για μια ερευνά από το πανεπιστήμιο USDA της Αμερικής που έκανε και συνιστεί να βάζουμε της κηρήθρες πριν της αποθηκεύσουμε στους 0 Φαρενάιτ ( -17 βαθμούς κελσίου) για 24 ώρες πριν αποθηκεύσουμε τα πλαίσια. 

Εδώ στην Ελλάδα ακούς πολλές γνώμες από πολλούς , άλλος λέει στους -20 για 3 ημέρες άλλος για 1 ημέρα άλλος λέει ότι χρειάζεται σίγουρα 4 ημέρες. Οπότε αποφάσισα να κάνω μια ανάρτηση και να γράψω πόσο πρέπει να βάζουμε της κηρήθρες στην κατάψυξη ώστε να μην έχουμε θέμα με τον κηρόσκορο και με τα αυγά του.

Σίγουρα δεν υπάρχει μια απάντηση που να είναι σωστή και η άλλες να είναι λάθος. Καθώς κανείς δεν διαθέτει τους ίδιους καταψύκτες , άλλοι καταψύκτες έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν μέχρι τους -20 βαθμούς κελσίου και υπάρχουν καταψύκτες που δουλεύουν στους -12 οπότε μια απάντηση του τύπου 1 ημέρα αρκεί δεν είναι σωστή .Για εμένα αρκεί καθώς ο δικός μου καταψύκτης πάει στους -20 και σκοτώνει και τα αυγά του κηρόσκορου αλλά δεν έχουν όλοι τους ίδιους καταψύκτες;

Οπότε φίλοι μου καλό είναι να βάζουμε όλοι τα πλαίσια μας στην κατάψυξη πρώτου τα αποθηκεύσουν για τουλάχιστον 3 ημέρες ώστε να ήμαστε σίγουροι. Επίσης ένα κόλπο που κάνω εγώ και έχω δει μεγάλη αποτελεσματικότητα είναι να βάζω στον καταψύκτη ολόκληρα πατώματα μαζί με τα πλαίσια μέσα. Καθώς υπάρχουν τρύπες κλπ. μέσα στα πατώματα και ο κηρόσκορος εκεί πάει και γεννάει τα αυγά του και παρόλο που εμείς έχουμε βάλει τα πλαίσια μας στην κατάψυξη και δεν υπάρχει κηρόσκορος μετά όταν τα βάζουμε στα πατώματα και τα σφραγίζουμε για να τα αποθηκεύσουμε , όταν τα ανοίξουμε βλέπουμε ότι υπάρχει κηρόσκορος και μας έχει καταστρέψει όλα τα πλαίσια.

Οπότε ένα κόλπο που θα δούμε 100% αποτελέσματα στην αντιμετώπιση κατά του κηρόσκορου είναι να βάζουμε ολόκληρα πατώματα μαζί με τα πλαίσια ώστε να έχουμε σίγουρα αποτελέσματα.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال