RoboBee: Μαθητές Δημοτικού έφτιαξαν το ρομπότ «Μελισσοκόμος» που συλλέγει μέλι στη Βυτίνα – Γνωρίστε την ομάδα «Vytina Robotics» (video)

 


Το ρομπότ που κατασκεύασαν οι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας αναλαμβάνει τη φόρτωση και εκφόρτωση των κυψελών, μια από τις πιο δύσκολες εργασίες στη μελισσοκομία.

Με έναν επίσημο προσκεκλημένο ξεκινά το βράδυ της Παρασκευή το φεστιβάλ μελισσοκομίας στο Μαίναλο, το ρομπότ «Μελισσοκόμος – RoboBee » που κατασκεύασαν μικροί μαθητές. Ο Γιάννης Καρούτζος, διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Βυτίνας μίλησε για το έργο τους που εμπνεύστηκε από τη μελισσοκομία.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας «Vytina Robotics» παρουσίασαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» το ρομπότ μελισσοκόμος, που αναλαμβάνει τη φόρτωση και εκφόρτωση των κυψελών, μια από τις πιο δύσκολες εργασίες που πρέπει να κάνουν τακτικά οι μελισσοκόμοι.

Προπονητής – παιδαγωγικά υπεύθυνος της προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων Βυτίνας και Δημητσάνας είναι ο Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Καρούντζος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr/ Πέγκυ Μπρούσαλη | ΕΡΤ



Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال