Ξύπνησε από το κώμα ο 20χρονος που τσιμπήθηκε 20.000 φορές από μέλισσες - Η κατάσταση της υγείας του - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Δευτέρα

Ξύπνησε από το κώμα ο 20χρονος που τσιμπήθηκε 20.000 φορές από μέλισσες - Η κατάσταση της υγείας του


 

Ξύπνησε από το κώμα ο 20χρονος από το Οχάιο των ΗΠΑ, που δέχθηκε περισσότερα από 20.000 τσιμπήματα μελισσών την ώρα που έκοβε κλαδιά δέντρων. Η μητέρα του δήλωσε ότι την Τετάρτη ξύπνησε από το τεχνητό κώμα, στο οποίο είχε τεθεί και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, όπως μετέδωσε ο Guardian.

Σελίδα που δημιουργήθηκε με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανάρρωση του αναφέρει ότι ο «Όστιν εξακολουθεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Το οξυγόνο του πέφτει συνεχώς και εξακολουθεί να μην μπορεί να περπατήσει πολύ καλά και να είναι πολύ ασταθής, αλλά πολλά από τα πρηξίματα έχουν υποχωρήσει».

Τι συνέβη

Ο Όστιν Μπέλαμι, 20 ετών, είχε σκαρφαλώσει σε μια λεμονιά στο Ρίπλεϊ του Οχάιο την περασμένη Παρασκευή για να βοηθήσει στο κλάδεμά της, όταν κατά λάθος έκοψε μια φωλιά μελισσών.

«Όταν άρχισε να την κόβει, τότε ήταν που βγήκαν οι μέλισσες, και προσπάθησε να πιαστεί από κάπου και δεν μπορούσε... Φώναζε: "Βοήθεια! Βοηθήστε με! Βοήθεια!" Και κανείς δεν τον βοηθούσε», δήλωσε η γιαγιά του, Φίλις Έντουαρντς, στο Cincinnati Enquirer.

Ο Μπέλαμι δεν μπορούσε να κατέβει από το δέντρο επειδή ήταν δεμένος. Η γιαγιά και ο θείος του παρακολουθούσαν από κάτω ενώ δεν μπορούσαν να ανέβουν τη σκάλα, καθώς δέχονταν και εκείνοι επίθεση από τις μέλισσες.

«Ήταν απλά καλυμμένος με μέλισσες... Ούρλιαζε και φώναζε, ζητώντας βοήθεια», δήλωσε η μητέρα του. «Δεν μπορούσα να το αντέξω. Έμοιαζε σαν να είχε μια μαύρη κουβέρτα στο κεφάλι του μέχρι το λαιμό του, μέχρι τα χέρια του».

Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι οι μέλισσες ήταν ένα υβρίδιο της δυτικής μέλισσας και της ανατολικοαφρικανικής μέλισσας που θεωρείται πολύ πιο αμυντική από άλλα είδη μελισσών. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετέφεραν τον 20χρονο στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι με ελικόπτερο, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε επίσης καταπιεί περίπου 30 μέλισσες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου