Τρεις μήνες 99 διαφορετικά μέρη και ακόμη δεν ξέρουν από πού ήρθε η Βαρρόα στην Αυστραλία - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Σάββατο

Τρεις μήνες 99 διαφορετικά μέρη και ακόμη δεν ξέρουν από πού ήρθε η Βαρρόα στην Αυστραλία


Είναι ακόμα ένα μυστήριο από πού προήλθε το άκαρι βαρρόα, αλλά οι πρώιμες δοκιμές δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. 

Από τότε που το άκαρι βαρρόα βρέθηκε στο λιμάνι του Νιούκαστλ πριν από δύο μήνες, όλοι οι μελισσοκόμοι ερασιτέχνες είτε επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Τώρα 2 μήνες μετά , 99 μολυσμένες περιοχες , η απειλή του θανατηφόρου παρασίτου των μελισσών παραμένει για τη βιομηχανία μελιού της Αυστραλίας με 70 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και για τις βιομηχανίες που βασίζονται στην επικονίαση.

Πώς έφτασε το άκαρι της βαρρόα στην Αυστραλία;

 Εκατομμύρια μέλισσες καταστρέφονται από το Βαρρόα . Πώς όμως έφτασε εδώ το άκαρι της βαρρόα;

 «Είναι λίγο πολύ νωρίς για να πούμε», δήλωσε ο Υπουργός Πρωτογενών Βιομηχανιών (DPI) που ασκεί καθήκοντα επικεφαλής φυτοπροστασίας, Κρις Άντερσον.

 Το άκαρι Varroa εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 22 Ιουνίου σε δύο κυψέλες  "φρουρούς" στο λιμάνι του Newcastle, επομένως θα μπορούσε να είχε εισέλθει μέσω πλοίου. 

 Οι κυψέλες φρουροί έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν παράσιτα και ασθένειες κατά την πρώτη τους είσοδο και ελέγχονται κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες.

 Δεδομένων των επιπτώσεων του COVID στη ναυτιλία και των επακόλουθων καθυστερήσεων στο λιμάνι, το DPI της NSW λέει ότι είναι δύσκολο να πούμε πόσο καιρό το άκαρι θα μπορούσε να παραμείνει.

 «Μία από τις επιπτώσεις του COVID είναι η μεγάλη συσσώρευση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κάθονται στα ανοικτά των ακτών όπως το Νιούκαστλ», είπε ο Δρ Άντερσον.

Ο Δρ Άντερσον λέει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες.

«Αν κοιτάξετε τον αριθμό των ακάρεων στης μολυσμένες  κυψέλες γύρω από το Newcastle, σίγουρα υπάρχει μια συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι γύρω από το Williamtown, και στις δύο πλευρές του Williamtown, όπου υπάρχουν υψηλότεροι αριθμοί ακάρεων από οπουδήποτε αλλού. κάτι που θα έδειχνε ότι αυτό είναι το επίκεντρο», είπε.

Από που προήλθε το βαρρόα στην Αυστραλία  ;

Η Αυστραλία ήταν μια από τις λίγες χώρες σε όλο τον κόσμο που κράτησε το άκαρι βαρρόα έξω και υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος από πού θα μπορούσαν να προέρχονται αυτά τα ακάρεα - Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική ή Νέα Ζηλανδία.

Γνωρίζουμε από πρώιμες δοκιμές ότι το άκαρι βαρρόα που αντιμετωπίζει η ΝΝΟ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη χημική αντοχή στα ακαρεοκτόνα που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό.

«Που είναι καλά νέα», είπε ο Δρ Άντερσον. Αυτό σημαίνει ότι οι χημικές εφαρμογές που θα χρησιμοποιούσαμε για τον έλεγχο της βαρρόα στην Αυστραλία θα ήταν αποτελεσματικές αυτή τη στιγμή.

Αλλά ακόμη δεν ξέρουμε από που προήλθε η βαρρόα στην Αυστραλία 



Μπορεί το άκαρι της βαρρόα να εξαλειφθεί;

Ο Ben Oldroyd, ομότιμος καθηγητής βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, επαίνεσε τις προσπάθειες της βιομηχανίας και της κυβέρνησης, αλλά προειδοποίησε ότι η προοπτική εξάλειψης είναι απίθανη.

«Το πρώτο σημείο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν έχει εξαλειφθεί ποτέ σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο», είπε.

«Το δεύτερο σημείο είναι ότι μάλλον είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου