Μελισσοκομικά φυτά φθινοπώρου - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Παρασκευή

Μελισσοκομικά φυτά φθινοπώρου


Μελισσοκομικά φυτά φθινοπώρου 

Ερείκη  ή Σουσούρα ή κισσούρι ,που δίνει νέκταρ και γύρη για την εκτροφή γόνου και την ανάπτυξη των πληθυσμών του ξεχειμωνιάσματος…Όμως δεν αποδίδει κάθε χρόνο από περιβαλλοντικούς λόγους.Κάνει επιθετικά τα μελίσσια.Σε βροχερό  Αύγουστο με μέτριες θερμοκρασίες και δροσερές νύχτες έχει καλύτερη απόδοση,που μπορεί να διαπιστωθεί  με την τοποθέτηση στα μελίσσια γυρεοπαγίδων σαν δείκτες της γύρης.Τα μελίσσια χτίζουν εντατικά κηρήθρες και πρέπεινα  έχουμε έτοιμα φύλλα σε πλαίσια για να αντικαταστήσουμε  τις παλιές κηρήθρες. Αποφεύγουμε την πρόκληση λεηλασιών.Τα   αδύνατα μελίσσια συνενώνουνται για καλό χεχειμώνιασμα.

Ακονιζιά, που είναι θάμνος με κίτρινα  άνθη,υπάρχει παντού στη χώρα μας,δίνει πλούσια γύρη,υπάρχει σε ακαλλιέργητες εκτάσεις και  στα ρείθρα των δρόμων.

Αλμυρίκι,καλωπιστικό αυτοφυές ,θάνμος -δέντρο, παραθαλάσσιο ,με γύρη κυρίως το Νοέμβριο.,

Αρκουδόβατος,αναρριχώμενο,Αυγούστου -Οκτωβρίου στηρίζει πολύ την εκτροφή  γόνου σε μελίσσια στα πευκοδάση και οι βροχές ευνοούν την ανθοφορία του.

Κισσός,δίνει γύρη που στηρίζει τη εκτροφή γόνου στα πευκοδάση.Ανθεκτικό φυτό για πολλά  χρόνια.

Κουμαριά,θάμνος σε όλη τη χώρα,μέσα Νοεμβρίου και όλο το Δεκέμβριο,αναπτύσσει  γόνους στα μελίσσια.Το αποθηκευμένο μέλι της έχει  υψηλά ποσοτά υγρασίας από την προχωρημένη εποχή και τη μεγάλη περιεκτικότητα σε φυσικές  ζύμες.

Και έπονται ο Κρόκος,η πολύ γνωστή Μουσμουλιά  ,ο Πολύκομβος και η χαρουπιά το Σεπτέμβρη με άφθονο νέκταρ και γύρη που  ανανεώνουν τον πληθυσμό των μελισσιών ,για καλό ξεχειμώνιασμα.         

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου