Όσα πρέπει να ξέρεις για την γύρη ως τροφή της μέλισσας

 


Η γύρη που συλλέγεται φυσικά από τις μελισσες είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τις διατροφικές απαιτήσεις των μελισσών, αλλά αυτή η γύρη μπορεί να ποικίλει σε πρωτεΐνες ανάλογα με το είδος της χλωρίδας.

Τα επίπεδα πρωτεϊνών στην γύρη κυμαίνονται από 6% έως 40% ενώ το ελάχιστο επίπεδο πρωτεϊνών που απαιτείται για την καλή υγεία της μέλισσας είναι τουλάχιστον 20%.
Αν ο στόχος είναι η ταχεία ανάπτυξη και η επέκταση του πληθυσμού, τότε το ποσοστό πρωτεΐνης πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 με 30%.

Η ισορροπία των αμινοξέων είναι ένας άλλος παράγοντας μεγάλης σημασίας και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε μια σειρά διαφορετικών φυτικών πηγών. Μια αποικία σε περίοδο 12 μηνών θα καταναλώνει μεταξύ 25 και 50 κιλών γύρης, ανάλογα με το μέγεθος της αποικίας και τη διαθεσιμότητα της γύρης.

Μια μελέτη που διεξήχθη στην Ουρουγουάη σχετικά με την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη της γύρης μεταξύ 25 φυτικών ειδών που επισκέπτονταν συχνά οι μέλισσες, έδειξε ότι οι τιμές που βρέθηκαν κυμάνθηκαν μεταξύ 14,5 και 41,5% και τα περισσότερα είδη είχαν γύρη περισσότερο από 20% πρωτεΐνη, ελάχιστη τιμή αποδεκτή για σωστή διατροφή των μελισσών.

Στα είδη που εκμεταλλεύονται ευρέως οι μέλισσες όπως το κόκκινο τριφύλλι, το λευκό τριφύλλι, το ραπανάκι, η γύρη έδειξε περισσότερο 30% πρωτεΐνες.
Η γύρη του Eucalyptus grandis παρουσίασε μεταξύ 28 και 32% πρωτεΐνης καθ 'όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας.
Μόνο η γύρη Baccharis και ιτιάς βρέθηκε με λιγότερο από 20% ακατέργαστης πρωτεΐνης.
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال