Τροφοδοσία με μπουκάλι: Οδηγίες και βήματα αναλυτικά

Η τροφοδοσία με μπουκάλι είναι μια πολύ απλή και έξυπνη μέθοδος τροφοδοσίας σιροπιού , μιας και έχει πολύ μικρές πιθανότητες λεηλασίας μεταξύ των μελισσιών μας. Οι μέλισσες το περνούν αργά και σταθερά και θα έλεγα είναι η κατάλληλη μέθοδος για να βοηθάμε τις παραφυάδες μας. Όπως πάντα όμως ακόμη και μια τόσο εύκολη μέθοδος έχει κάποιες πτυχές που πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε.


Η τροφοδοσία με μπουκάλι είναι απλή στην εφαρμογή της , και με απλά βήματα και οδηγίες θα δείτε πως μπορείτε και εσείς να φτιάξετε τον μικρο τροφοδότη των μελισσών σας εύκολα και άπλα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ενα μπουκαλάκι των 500ml και κάτι αιχμηρό για να κάνετε μια μικρή τρυπούλα στο σημείο που θα σας δείξω.

Πρώτο βήμα ειναι να κρατήσουμε σωστά το μπουκαλάκι μας.......


Δεύτερο βήμα είναι να βάλουμε το δάχτυλο μας στο σημείο που βλέπουμε παρακάτω....


Και έπειτα να πιέσουμε με λίγη δύναμη για να κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο μπουκαλάκι μας...


Μετά αφού βρούμε ενα αιχμηρό αντικείμενο , η πρόγκα η ένα μικρο κατσαβιδάκι......


Κάνουμε μια μικρή τρυπούλα........


Και είναι έτοιμος ο μικρός τροφοδότης μας  ,  κατευθείαν για να τον γεμίσουμε με σιρόπι και να τον τοποθετήσουμε στα μελίσσια μας!!!

Αξίζει να σας αναφέρω οτι μια παραφυάδα των 5 πλαισίων κάνει περίπου 24 ώρες να καταναλώσει όλο το σιρόπι ενώ όσο μεγαλύτερο σε πληθυσμό ειναι το μελίσσι τόσο πιο γρήγορα καταναλώνεται το σιρόπι.






Επίσης να σας πω οτι το μπουκαλάκι το τοποθετούμε πάντα στο κέντρο του γόνου , και αν θέλουμε να χτίσουν οι μέλισσες μας πιο γρήγορα κάποιο πλαίσιο μπορούμε να το τοποθετήσουμε ακριβός απο πάνω του.

Πάντα τοποθετούμε το μπουκαλάκι μας με κλίση προς τα κάτω έτσι ώστε καμιά σταγόνα να μην πάει χαμένη. Οι μελισσούλες απο την μικρή τρυπούλα θα αρχίσουν να ''δουλεύουν'' απο την πρώτη στιγμή που θα το τοποθετήσουμε. Δείτε στο βιντεακι παρακάτω πως οι μέλισσες ''ρουφούν'' το σιρόπι απο το μπουκαλάκι απο την πρώτη στιγμή.....


Για την τροφοδοσία των μελισσών φτιάχνουμε σιρόπι στις εξής αναλογίες :

1 Λίτρο νερό + 500 γρ ζάχαρη για διέγερση της βασίλισσας και περισσότερο γόνο


1 Λίτρο νερό + 1 Κιλό ζάχαρη για να χτίσουν νέα πλαίσια οι μέλισσες μας

Απαραίτητη προϋπόθεση να έρχεται γύρη στις κυψέλες μας!!!

Επίσης αν κάποιος θέλει να τροφοδοτήσει ένα μεγάλο μελίσσι με περισσότερο σιρόπι μπορει να προσθέσει παραπάνω από ένα μπουκαλάκια πάνω από τους κηρηθροφορείς.

Αν πάλι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο μπουκάλι (χωρητικότητας 1.5 λίτρου) θα πρέπει να τοποθετήσει και όροφο στο συγκεκριμένο μελίσσι έτσι ώστε να χωρέσει το μπουκάλι.

Να τονίσω ότι στο μπουκάλι είτε είναι μικρο είτε είναι μεγάλο κάνουμε πάντα μόνο ΜΙΑ μικρή τρυπούλα ειδάλλως θα χυθεί όλο το σιρόπι μέσα σε λίγα λεπτά και ίσως από λάθος μας προκαλέσουμε λεηλασία. Οπότε πολύ προσοχή συνάδελφοι!!

Έχω δοκιμάσει την μέθοδο αυτή στα μελισσάκια μου και την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους συναδέλφους!

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!


Πηγη www.orinimelissa.com

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال