Σούπερ τροφή για τα μελίσσια μας και ταυτόχρονα καταπολεμάει Βαρρόα και τη Νοζεμίαση

 


Σούπερ τροφή για τα μελίσσια μας και ταυτόχρονα καταπολεμάει Βαρρόα και τη Νοζεμίαση

Η εταιρεία «BeeNectar» - Μελισσοκομικό Κτηνιατρικό Κέντρο, εδρεύει στο Άργος, στο 3ο χλμ εθνικής οδού Άργους - Κορίνθου, και ιδρύθηκε από τον κ. Κατσαμπή Ιωάννη, κτηνίατρο, πτυχιούχου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη μελισσοκομία - μελισσοπαθολογία. 

Η εταιρεία έχει πλούσια γκάμα σε τροφές και προϊόντα σχετικά με την μελισσοκομία . Έχε καταφέρει και κατασκεύασε τροφές που όχι μόνο κάνουν τα μελίσσια ΣΟΥΠΕΡ ΔΥΝΑΤΑ αλλά ταυτόχρονα πετυχαίνει και καταπολεμάει Βαρρόα και Νοζεμίαση.

Εμείς χρησιμοποιούμε την Σούπερ τροφή A-Extra Power 1Kg (92619) είναι μια πλήρης και ισορροπημένη στερεή μελισσοτροφή . Είναι μια άριστη γυρεόπιτα πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα υψηλής βιολογικής αξίας. 

Σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) όσο αφορά τη χρήση της μελισσοτροφής “VN-Extra Power ” χρησιμοποιήθηκαν δύο ομάδες (Α και Β) των 10 κυψελών δυναμικότητας 10 πλαισίων. Η τροφή “VN-Extra Power” χορηγήθηκε μόνο στη μία ομάδα Α, ενώ στην ομάδα Β χορηγήθηκε άλλη τροφή του εμπορίου ίσης αξίας και σε ίδια ποσότητα για 40 συνεχόμενες ημέρες. Στην ομάδα Β, επιπλέον της τροφής, έγινε και θεραπεία για τη βαρρόα με οξαλικό οξύ, ενώ στην ομάδα Α δε χορηγήθηκε τίποτα παραπάνω για τη βαρρόα.

1.Έγιναν οι παρακάτω μετρήσεις σε 50 τυχαίες μέλισσες κάθε φορά ανά κυψέλη, όσο αφορά τον αριθμό των παρασίτων της βαρρόας:

Μελισσοτροφή
VN-Extra Power
Μελισσοτροφή εμπορίου
και οξαλικό οξύ
Ημέρα 03228
Ημέρα 7185
Ημέρα 14116
Ημέρα 2184
Ημέρα 2897
Ημέρα 3554
Ημέρα 4226

Παρατηρήθηκαν τα εξής:

  • Ο αριθμός των παρασίτων της βαρρόα στην ομάδα Α μειώθηκε σταδιακά, σε αντίθεση με την ομάδα Β που είχε μια ραγδαία μείωση την πρώτη εβδομάδα.
  • Mετά τη 35η ημέρα περίπου, στην ομάδα Α συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός της βαρρόα, ενώ στην ομάδα Β αντί να μειώνεται αυξάνεται, κάτι που φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα.
2. Στη συνέχεια (χωρίς να γίνονται πλέον εργαστηριακές μετρήσεις του πληθυσμού της βαρρόα, αλλά εκτίμηση δια γυμνού οφθαλμού) παρατηρήθηκε ότι μετά τις 42 ημέρες τα μελισσοσμήνη της ομάδας Α παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα υγιή, σε αντίθεση με αυτά της ομάδας Β στα οποία χρειάστηκε να γίνει επανάληψη της θεραπείας με οξαλικό οξύ.

3. Επίσης παρατηρήθηκε ότι τα μελίσσια της ομάδας Α είχαν καλύτερη ανάπτυξη και όλες οι κυψέλες αυξήθηκαν σε πληθυσμό (έγιναν διώροφες), κάτι που δεν έγινε στην ομάδα Β.

4. Επιπλέον μετρήθηκε η ποσότητα μελιού που παράχθηκε από τις 2 ομάδες στην πρώτη μελιτοφορία (Άνοιξη 2018). Η ομάδα Α παρήγαγε 81 κιλά μέλι, ενώ η Β ομάδα 69 κιλά αντίστοιχα. Υπήρξε δηλαδή μια αύξηση στην παραγωγή μελιού κατά 17,4% από την ομάδα Α σε μία μόνο μελιτοφορία (12 κιλά επιπλέον).

Το πείραμα διεξήχθη υπό τη επίβλεψη του καθηγητή του ανωτέρω εργαστηρίου.

Αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε τα προϊόντα της Beenectar πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό τους κατάστημα και να δείτε όλα τα προϊόντα τους. Σίγουρα μια δοκιμή θα σας λύσει οποιοδήποτε απορία έχετε . 



Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال