Πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια ;

 


Είναι μια ερώτηση που γίνεται σε όλους τους μελισσοκομους , γιατί το μέλι που αγόρασα κρυστάλλωσε τόσο γρηγορά ; Είναι χαλασμένο η μήπως είναι νοθευόμενο ; Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μία από τις γνωστότερες φυσικές του ιδιότητες. Πρόκειται για μία απόλυτα φυσική ιδιότητα που, θεωρητικά, χαρακτηρίζει όλα τα μέλια, εκτός από αυτά του πεύκου και της ελάτης. Η ιδιότητα αυτή του μελιού συχνά αποκαλείται ζαχάρωμα

Ας δουμε την λίστα παρακάτω ώστε να γνωρίζετε πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια .

  • Πευκόμελο 24 Μήνες 
  • Ελάτης  Δεν κρυσταλλώνει
  • Καστανιάς 12-18 Μήνες 
  • Θυμαριού 8 -1 Μήνες 
  • Πορτοκαλιάς 1-3 Μήνες
  • Βαμβάκιου 1-2 Μήνες 
  • Ερείκης  2-3 Μήνες
  • Ηλίανθου 1-2 Μήνες 

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال