Πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια ; - Μελισσοκομικά και Αγροτικά νέα

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2
image

Παρασκευή

Πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια ;

 


Είναι μια ερώτηση που γίνεται σε όλους τους μελισσοκομους , γιατί το μέλι που αγόρασα κρυστάλλωσε τόσο γρηγορά ; Είναι χαλασμένο η μήπως είναι νοθευόμενο ; Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μία από τις γνωστότερες φυσικές του ιδιότητες. Πρόκειται για μία απόλυτα φυσική ιδιότητα που, θεωρητικά, χαρακτηρίζει όλα τα μέλια, εκτός από αυτά του πεύκου και της ελάτης. Η ιδιότητα αυτή του μελιού συχνά αποκαλείται ζαχάρωμα

Ας δουμε την λίστα παρακάτω ώστε να γνωρίζετε πόσο γρηγορά κρυσταλλώνουν τα Ελληνικά μέλια .

  • Πευκόμελο 24 Μήνες 
  • Ελάτης  Δεν κρυσταλλώνει
  • Καστανιάς 12-18 Μήνες 
  • Θυμαριού 8 -1 Μήνες 
  • Πορτοκαλιάς 1-3 Μήνες
  • Βαμβάκιου 1-2 Μήνες 
  • Ερείκης  2-3 Μήνες
  • Ηλίανθου 1-2 Μήνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου