Βρετανία: Ο λόγος που ο μελισσοκόμος του Παλατιού ενημέρωσε τις… μέλισσες για τον θάνατο της Βασίλισσας - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Σάββατο

Βρετανία: Ο λόγος που ο μελισσοκόμος του Παλατιού ενημέρωσε τις… μέλισσες για τον θάνατο της Βασίλισσας


Ο επίσημος μελισσοκόμος του παλατιού ενημέρωσε τις… μέλισσες της βασίλισσας Ελισάβετ, ότι η μονάρχης «έφυγε» από τη ζωή, σε μια παράδοση που χρονολογείται εδώ και αιώνες.

Σύμφωνα με την ”Daily Mail”, ο μελισσοκόμος βρέθηκε στις κυψέλες που φυλάσσονται στους χώρους του παλατιού και ενημέρωσε τις μέλισσες για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αλλά δεν τους ανακοίνωσε μόνο αυτό.

Οι μέλισσες έμαθαν ότι νέος τους «ιδιοκτήτης» είναι πλέον ο βασιλιάς Κάρολος.

Το παράξενο τελετουργικό στηρίζεται σε μια παλιά δεισιδαιμονία: αν δεν πεις στις μέλισσες για αλλαγή ιδιοκτήτη, μπορεί να οδηγήσει στη μη παραγωγή μελιού, να φύγουν από την κυψέλη ή ακόμα και να πεθάνουν.

Ο Τζον Τσαπλ εξήγησε τον λόγο, που γίνεται αυτό το τελετουργικό.

«Είμαι στις κυψέλες τώρα και είναι παραδοσιακό όταν κάποιος πεθαίνει να πηγαίνεις στις κυψέλες και να κάνεις μια μικρή προσευχή και να βάζεις μια μαύρη κορδέλα. Χτυπάς κάθε κυψέλη και λες: .Η αρχόντισσα πέθανε, αλλά μην φύγεις. Ο κύριός σου θα είναι καλός δάσκαλος για σένα’.

Είμαι συνταξιούχος. Είμαι 79 ετών. Η μελισσοκομία είναι το χόμπι μου και τώρα φροντίζω κυψέλες σημαντικών ανθρώπων. Το νούμερο ένα είναι η βασίλισσα, ή μάλλον ήταν, η βασίλισσα. Ήμουν ο μελισσοκόμος της βασίλισσας και ελπίζω τώρα να αναλάβω τη δουλειά του μελισσοκόμου του βασιλιά»

Πηγή: lifo.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου