Σύσταση στους μελισσοκόμους να βάζουν νερό στα μελίσσια - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Τρίτη

Σύσταση στους μελισσοκόμους να βάζουν νερό στα μελίσσια

 


Σύσταση στους μελισσοκόμους να βάζουν νερό στα μελίσσια τους απευθύνει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Νίκος Κωνής.

Το θέμα ανέκυψε εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε διάφορες περιοχές εντός και εκτός πόλης από μελίσσια που στην προσπάθεια να βρουν νερό, κάνουν «κατάληψη» σε κήπους προκαλώντας σειρά προβλημάτων στους κατοίκους που δε ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Ο κ. Κωνής εξήγησε ότι οι μελισσοκόμοι οφείλουν να βάζουν νερό στα μελίσσια τους και να τηρούν όλες τις διαδικασίες ώστε αφενός να κάνουν την δουλειά τους αφετέρου να μην δημιουργούνται προβλήματα σε κατοίκους.

Εάν ο μελισσοκόμος δεν φροντίσει να παράσχει στα μελίσσια του νερό, τότε οι μέλισσες θα αναγκαστούν να βρουν μόνες τους. Θα προτιμήσουν σ’ αυτή την περίπτωση την πιο κοντινή πηγή νερού, έστω εάν αυτή είναι η πισίνα κάποιου γειτονικού σπιτιού, ή η ποτίστρα του παρακείμενου στάβλου κ.ο.κ.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι μέλισσες να απομακρυνθούν από αυτή την πηγή νερού, που έχουν ωστόσο συνηθίσει.

Η μία λύση είναι να μεταφερθούν τα μελίσσια σε απόσταση τουλάχιστον 6 χιλ. μακριά από την θέση που βρισκόταν, για 2 εβδομάδες, ετσι ώστε να χάσουν την μνήμη τους ενώ οι όποιες άλλες λύσεις δεν ενδείκνυνται καθώς περιλαμβάνουν χρήση φαρμάκων.

«Εμείς θα κάνουμε σύσταση σε όλους και ειδικά στα μέλη του συλλόγου μας να βάλουν νερό στα μελίσσια ώστε να μην δημιουργούμε προβλήματα σε κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Κωνής.

Πηγή https://epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου