Η Honey Bee Health Coalition εκδίδει ενημερωμένο οδηγό διαχείρισης ακάρεων βαρρόα

 


Η Honey Bee Health Coalition κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του «Tools for Varroa Management», ενός οδηγού που παρέχει πληροφορίες για τα πιο πρόσφατα εργαλεία και επιλογές για τους μελισσοκόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για τη διαχείριση των ακάρεων βαρρόα.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει την όγδοη έκδοση της έκδοσης, ο οδηγός εξηγεί πρακτικές, αποτελεσματικές μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μελισσοκόμοι για να μετρήσουν τις προσβολές από ακάρεα βαρρόα στις κυψέλες τους και να επιλέξουν κατάλληλες μεθόδους ελέγχου.


«Η επιτυχημένη διαχείριση των ακάρεων βαρρόα είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της υγείας των μελισσών», δήλωσε στην ανακοίνωση η Ana Heck, εκπαιδεύτρια επέκτασης μελισσοκομίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα ακάρεα βαρρόα αποτελούν μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την υγεία των μελισσών, την παραγωγή μελιού και τις υπηρεσίες επικονίασης. Οι αποικίες που δεν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία ή δεν έχουν θεραπευθεί αποτελεσματικά μπορεί να αποτύχουν, προκαλώντας οικονομικές απώλειες στους μελισσοκόμους και δυνητικά επηρεάζοντας την παραγωγή γεωργικών τροφίμων. Οι αποικίες που έχουν προσβληθεί από ακάρεα βαρρόα είναι επίσης πιθανή πηγή ακάρεων και ασθενειών που μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλες αποικίες και μελισσοκομεία.


Μια ομάδα μελισσοκόμων, εντομολόγων, παραγόντων επέκτασης, επιθεωρητών μελισσοκομίας και ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών συνεργάστηκαν για να ενημερώσουν τον οδηγό με βέλτιστες πρακτικές και επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων νέων πληροφοριών για προϊόντα ελέγχου ακάρεων βαρρόα που έχουν εγκριθεί για χρήση από την έβδομη έκδοση που κυκλοφόρησε το 2018 .


Ο Dewey Caron, ομότιμος καθηγητής εντομολογίας και οικολογίας άγριας ζωής στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, είπε ότι ο οδηγός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διαχείριση των ακάρεων βαρρόα. "Έχει ό,τι πρέπει να γνωρίζετε σε ένα βελτιωμένο και συνοπτικό πακέτο", δήλωσε η Caron, κύριος συγγραφέας του ενημερωμένου οδηγού. «Θα συμβάλει στη βελτίωση της επιτυχίας του ξεχειμωνιάσεως, βοηθώντας σας να ισοπεδώσετε την καμπύλη ανάπτυξης της βαρρόα και να μειώσετε τις ιογενείς επιδημίες των αποικιών μελισσών».


Ο πλήρης οδηγός προσφέρεται δωρεάν στον ιστότοπο του Honey Bee Health Coalition: https://honeybeehealthcoalition.org/resources/varroa-management/ 

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال