Το Sani Resort ανοίγει το πρώτο διαδραστικό «Bee Spot» στην Ελλάδα - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Πέμπτη

Το Sani Resort ανοίγει το πρώτο διαδραστικό «Bee Spot» στην Ελλάδα

 


Το Sani Resort ανοίγει το πρώτο διαδραστικό «Bee Spot» στην Ελλάδα

Το Sani Resort στη Χαλκιδική, στη Βόρεια Ελλάδα, αποκάλυψε πρόσφατα το Sani Bee Spot, το πρώτο διαδραστικό σημείο μελισσών στην Ελλάδα.

Με στόχο την προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστών και την ανάδειξη της σχέσης των μελισσών με τον άνθρωπο και τα φυτά, το Sani Resort δημιούργησε το σποτ σε συνεργασία με το The Bee Camp, τον πρώτο μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Ελλάδα που στοχεύει να κάνει τις πόλεις καλύτερο μέρος για τους ανθρώπους.


Το νέο Sani Bee Spot είναι ένας πρωτοποριακός φιλικός προς τις μέλισσες κήπος με επτά διαφορετικούς σταθμούς αφιερωμένους στον κύκλο ζωής των μελισσών. Κάθε σταθμός έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να εξυπηρετεί τόσο τον άνθρωπο όσο και τους επικονιαστές και να προσφέρει πληροφορίες για τη βιολογία των άγριων μελισσών καθώς και πραγματικά παραδείγματα σπάνιων ειδών μελισσών.

Συνοδευόμενοι από τους Sani’s Eco Guides, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Bee Spot, να ανακαλύψουν τους σταθμούς νερού και τον κήπο με βότανα καθώς και το «Bee Hotel», έναν πύργο που φιλοξενεί μέλισσες, επίγεια καταφύγια και ένα φυτώριο παρατήρησης.

Επιπλέον, μέσα από βιωματικά παιχνίδια, μικροί και ενήλικες επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τα διαφορετικά χρώματα της γύρης που χρησιμοποιούν οι μέλισσες στην Ελλάδα.

Εκτός από την προσφορά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Bee Spot στοχεύει επίσης στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της βιοποικιλότητας και τη σημασία των μελισσών για το οικοσύστημα του κόσμου.

Από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, το νέο Sani Bee Spot έχει προσελκύσει πάνω από 600 επισκέπτες που συμμετείχαν στην ειδική οικολογική ξενάγηση της Sani.


Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην πολιτική του ομίλου Sani/Ikos για την προώθηση της μεσογειακής βιοποικιλότητας μέσω των συνεργασιών του με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τον οργανισμό iSea που είναι αφιερωμένος στην προστασία των δελφινιών της Χαλκιδικής και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών που προστατεύει τα δάση της περιοχής.

Το Sani Resort το 2021 βραβεύτηκε για τις βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές του από τα World Travel Awards. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το θέρετρο έλαβε τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο Luxury Green Resort.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου