Ο 87χρονος πρώην μηχανικός αεροσκαφών στον Καναδά και μεγαλοκαλλιεργητής αλόης στην Κρήτη - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Τρίτη

Ο 87χρονος πρώην μηχανικός αεροσκαφών στον Καναδά και μεγαλοκαλλιεργητής αλόης στην Κρήτη


 

Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο να βλέπει κανείς έναν 87χρονο Κρητικό, πρώην μηχανικό αεροσκαφών στον Καναδά, να αγοράζει στον Τσούτσουρο της νότιας Κρήτης ένα βουνό 200 στρεμμάτων, να το ισοπεδώνει και να επενδύει στην καλλιέργεια αλόης. Όπως μάλιστα λέει ο κ. Χρονάκης Ηλίας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη σε έκταση καλλιέργεια αλόης σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με ένα μικρό φυτό που έφερε μαζί του από την Αμερική και σήμερα, παρά τις αντιξοότητες, τον κόπο και τα χρήματα που ξόδευσε για να μετατρέψει μια ορεινή έκταση 140 στρεμμάτων σε καλλιεργήσιμη γη, μετράει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικων φυτών αλόης.

Μιλάει για τα μεγάλα προβλήματα της γραφειοκρατίας, τον ωχαδελφισμό των αρμοδίων της πολιτείας και την παραβατική συμπεριφορά κάποιων νεοελλήνων που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον εξαπατήσουν και να κλέψουν τον κόπο του.

Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με ένα μικρό φυτό που έφερε μαζί του από την Αμερική 


Μιλάει ακόμη με τα καλύτερα λόγια για τα φυτά του και περιγράφει πώς με τον ζελέ της αλόης θεραπεύονται αρθροπάθειες, εγκαύματα, αιμορροΐδες και πώς εξαφανίζονται ελιές και δερματοπάθειες, ενώ υποστηρίζει ότι αποτελεί πρώτης τάξης αφροδισιακό και αναζωογονητικό της λίμπιντο. ( Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος )
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου