Έρχεται προκήρυξη για φωτοβολταϊκά στις στέγες - 100.000 φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις

 


Αναλυτικά η διαδικασία για να βάλετε φωτοβολταϊκά στο σπίτι

Φωτοβολταϊκά ακόμη και στη στέγη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά σε 250.000 φωτοβολταϊκά τα οποία κατανέμονται σε 100.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί ένα φωτοβολατικό προκειμένου το νοικοκυριό, η επιχείρηση ή ο αγρότης το ρεύμα που καταναλώνει να το παράγει ο ίδιος.

Σε μια περίοδο που η παγκόσμια ενεργειακή αγορά  βρίσκεται αντιμέτωπη με μια υψηλή γεωπολιτική ένταση, αναζητούνται λύσεις ικανές να λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των καταναλωτών από μια κρίση εφοδιασμού, εν όψει και του χειμώνα, αλλά και από το ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε ο σύμβουλος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), η αγορά ενός οικιακού φωτοβολταϊκού για αυτοπαραγωγή των τριών κιλοβάτ μπορεί με βάση τα σημερινά δεδομένα να αποσβεστεί σε εννέα χρόνια, ενώ εάν επιδοτηθεί π.χ. με 50% ο χρόνος περιορίζεται σε 4,7 χρόνια. Αντιστοίχως, για έναν εμπορικό καταναλωτή η επένδυση για ένα σύστημα των 10 κιλοβάτ μπορεί σήμερα να αποσβεστεί σε 6,6 έτη, ενώ με επιδότηση 50% ο χρόνος αποπληρωμής περιορίζεται στα 3,5 έτη. 

Το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είναι μεγάλο, ενώ  θα υπάρχει μια επιδότηση 40% με 60%, που θα διευκρινιστεί με ποιον τρόπο.

Βήμα βήμα η διαδικασία

#  Ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία

#  Κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ

#  Σε περίπου δύο εβδομάδες θα λάβουμε μια σύμβαση για τις υπογραφές

#  Τελευταίο βήμα η επαφή με τον πάροχο για τη σύμβαση συμψηφισμού

Όσον αφορά στις πολυκατοικίες απαιτείται η συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών.

Πηγή - alfavita.gr

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال