5+1 Συμβουλές για το σωστό ξεχειμώνιασμα από την Beenectar

 


Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τους σωστούς χειρισμούς για να μπεις σωστά στον χειμώνα, και να βγεις δυναμικά την άνοιξη με μελίσσια turbo!


1. Τα μελίσσια θα πρέπει να βρίσκονται σε προσηλιακό μέρος και με χαμηλή υγρασία!


2. Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος για υπάρχουσες ασθένειες.

Στην ατυχή περίπτωση που εντοπιστούν ασθένειες, θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

Επιπλέον, αν βρεθεί μολυσματική ασθένεια (όπως η νοζεμίαση) η οποία μεταφέρεται με το μέλι, θα πρέπει να τρυγηθεί το μέλι που υπάρχει στα πλαίσια και να χορηγηθεί καλής ποιότητας σιρόπι ώστε να γεμίσουν 2 πλαίσια (depo).

Για την αντιμετώπιση βαρρόας, νοζεμίασης και ασκοσφαίρωσης με τις ειδικές γυρεόπιτες της εταιρείας μας πατήστε εδώ.


3. Θα πρέπει τα μελίσσια να είναι πάνω από 7 πλαίσια πληθυσμού (το λιγότερο με 3 πλαίσια γόνο) πριν μπουν στο χειμώνα για να βγάλουν σωστά το χειμώνα και να βγουν δυνατά την άνοιξη.


4. Αφού έχουν γίνει οι παραπάνω ενέργειες, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάθε 10 με 20 ημέρες θα πρέπει να τοποθετείται ένα κιλό ισορροπημένης γυρεόπιτας, καλής ποιότητας. Θα πρέπει να ακουμπάει πάνω στα πλαίσια και ιδανικά να τοποθετείται πάνω από το γόνο.


5. Η μόνωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μπορείς να ενισχύσεις τη μόνωση στη κυψέλη μας τοποθετώντας dow στα πλάγια και πανί στην οροφή, χωρίς όμως να παρεμποδίζεται ο σωστός αερισμός.


Μόλις διάβασες τις 5 συμβουλές μας. Στο τέλος όμως σου αφήσαμε τη σημαντικότερη όλων. Αυτή που θα καθορίσει τη πορεία σου κατά τη διάρκεια της επόμενης μελιτοφορίας:


6. Όσο καλή πρόληψη/θεραπεία και να έκανες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εννοείται πως ο σωστός χειρισμός είναι να κάνεις επανέλεγχο στο τέλος του χειμώνα, λίγο πριν έρθει η άνοιξη (πάντα εργαστηριακά) για την ύπαρξη ασθενειών. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος.


Κατσαμπής Ιωάννης (DVM) Κλικ εδώ https://beenectar.com

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال