Στην κορυφή του κόσμου το μέλι “Χασάπης”! Χρυσό βραβείο στην παγκόσμια έκθεση APIMONDIA 2022.


 

Ως το Καλύτερο Μέλι του Κόσμου ανακηρύχτηκε το Λημνιό  μέλι «Χασάπης»  στα πλαίσια του 47ου Apimondia International Congress το οποίο διοργανώνει τον διαγωνισμό  World Beekeeping Awards. Το Διεθνές Συνέδριο της Apimondia που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνει χιλιάδες μελισσοκόμους από κάθε άκρη της γης και θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της μελισσοκομίας.

Η μεγαλύτερη μελισσοκομική εκδήλωση στον κόσμο όπου μελισσοκόμοι, επιστήμονες, έμποροι μελιού, εργαζόμενοι στην ανάπτυξη, τεχνικοί και νομοθέτες συναντώνται για να ακούσουν, να συζητήσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.


Το 47ο Συνέδριο Apimondia πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με περισσότερους από 12.500 συμμετέχοντες από 130 διαφορετικές χώρες. Το Συνέδριο  πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης και είχε άρωμα και γεύση Λήμνου!

Μετά από μια πολύχρονή πορεία με 25 βραβεία και συμμετοχές σε 11 παγκόσμιους διαγωνισμούς ο Δημήτρης Χασάπης κατέκτησε την κορυφή και την παγκόσμια αναγνώριση! Με την υποστήριξη της κ. Φανής Χατζήνα ερευνήτρια του ΕΛΓΟ  Δήμητρα και διευθύντρια του τμήματος μελισσοκομίας της Χαλκιδικής , του κ. Ανδρέα Θρασυβούλου και  τμήματος μελισσοκομίας  του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  


Να αναφέρουμε ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό κέρδισε το μοναδικό χρυσό βραβείο στην κατηγορία των μονοανθικών  με το  ιδιαίτερο θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου  ενώ την δεύτερη θέση μοιράστηκαν  έξι αργυροί συμμετέχοντες και ένας χάλκινός.

Το μοναδικό  χρυσό  βραβείο  hταν η αφορμή να του απονεμηθεί το ξεχωριστό πρώτο βραβείο  του ” καλύτερου μελιού στον κόσμο” το οποίο και παρέλαβε για λογαριασμό  του Δημήτρη Χασάπη η κ.Χατζήνα η οποία και έκανε την παρακάτω ανάρτηση στoν λογαριασμό του Melissokomiko Instituto  στο facebook:

“Η τελετή λήξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΑΠΙΜΟΝΤΙΑ είχε δύο πολύ ευχάριστες εκπλήξεις.
1. Αντιπροσώπευσα όλες τις επιστημονικές επιτροπές και παρουσίασα τα αποτελέσματα του συνεδρίου και
2. Είχα την τιμή και την απίστευτη χαρά να παραλάβω το ειδικό και μοναδικό βραβείο του καλύτερου μελιού στον κόσμο!!!! Το οποίο απονεμήθηκε στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΣΑΠΗ από τη ΛΗΜΝΟ.
Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου με διαγωνισμό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη!!!!!.
Γιατί η μελισσοκομία δεν έχει πατρίδα και γιατί το να είσαι βιολογικός μελισσοκόμος και να προσέχεις πως παράγεις το προϊόν σου, μετράει και σε ξεπληρώνει!!

Συγχαρητήρια

Δημήτρη. Κέρδισες και με μεγάλη διαφορά!!!

Η επιτυχία αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για την Λήμνο  και την Λημνιά  μελισσοκομία, και είναι το επιστέγασμα της απόλυτης προσήλωσης του Δημήτρη Χασάπη στην παραγωγή και αναβάθμιση της ποιότητας του μελιού που παράγει.

Το έγκριτό περιοδικό “Μελλισοκομικό βήμα  ” της οικίας Ομοσπονδίας έγραψε:

Η Apimondia είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μελισσοκομικών Ενώσεων και  το 2023 η Χιλή θα φιλοξενήσει αυτή τη διεθνή εκδήλωση.

Σύνταξη limnosreport

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال