Πως με μία μόνο πατάτα, θα έχετε δωρεάν φως για πάνω από 1 μήνα - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Σάββατο

Πως με μία μόνο πατάτα, θα έχετε δωρεάν φως για πάνω από 1 μήνα


 Αυτό το φοβερό κόλπο θα σας ενθουσιάσει! Μια μόνο πατάτα μπορείτε να έχετε φως στο δωμάτιο σας για πάνω από ένα μήνα! 

Αντί να συνδέσετε μια λάμπα σας σε μια πρίζα ή να ανοιγοκλείνετε το διακόπτη του φωτιστικού, δοκιμάστε να φωτίσετε το χώρο σας με μια … πατάτα!

Ναι - διαβάσετε σωστά. Με μια επιστημονική διαδικασία, μια απλή πατάτα μπορεί να ανάψει μια λάμπα LED για έναν ολόκληρο μήνα, αν το κάνετε σωστά.

Ο Haim Rabinovitch, καθηγητής επιστημών και γεωργίας, επισύναψε μία κλασική χάλκινη κάθοδο και μία άνοδο ψευδαργύρου μαζί με έναν αγωγό από μεταλλικό σύρμα και άφησε την πατάτα να «μαγειρευτεί» για 8 λεπτά. Τότε ανακάλυψε πως η φορτισμένη πατάτα θα μπορούσε να παράγει εκμεταλλεύσιμη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας!

Η φόρτιση έτρεξε μόνο μέσα από την πατάτα, αλλά είχε την ικανότητα να δώσει ρεύμα σε μια λάμπα LED αρκετά ώστε να φωτίσει ένα δωμάτιο για πάνω από 40 ημέρες!

Η συγκεκριμένη συλλογή των στοιχείων με την πατάτα είναι μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, αλλά μπορεί να είναι επίσης χρήσιμη και σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν την ενέργεια, τα χρήματα ή τους πόρους για να χρησιμοποιήσουν λαμπτήρες ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εάν παρέχονται με ηλεκτρονικά φορτισμένα πατάτες (και είναι σαφές ότι δεν είναι για κατανάλωση), αυτές οι αγροτικές περιοχές θα μπορούσαν να φωτιστούν χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν εκατομμύρια σε επισκευές υποδομών.

Υπάρχει μια ατελείωτη σειρά από δυνατότητες γι αυτά τα λαχανικά και ο δρ. Haim μόλις ξεκίνησε!


Πηγή - athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου