«Τρακτέρ της Χρονιάς» για τα μοντέλα του 2023 | Οι νικητές


 

Οι New Holland, Fendt, McCormick και JCB βραβεύτηκαν στις τέσσερις κατηγορίες του θεσμού, που έλαβε χώρα στην έκθεση EIMA 2022

Ένας χρόνος, 25 μέλη ως κριτική επιτροπή, δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, αρκετή μελέτη αλλά και σκληρές δοκιμές χρειάστηκαν για την τελική απονομή των τεσσάρων διαγωνιστικών κατηγοριών στην έκθεση EIMA 2022, από την οποία βραβεύονται και τα Τρακτέρ της Χρονιάς με την BKT να είναι και πάλι βασικός χορηγός.


Το ομώνυμο βραβείο έλαβε το Fendt 728 Vario με τον εξακύλινδρο κινητήρα 7,5 λίτρων που αποδίδει έως και 300 ίππους, μια μονάδα έτοιμη και για την φιλοξενία των μελλοντικών εναλλακτικών καυσίμων. Το Vario 728 διαθέτει ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, νέα υδραυλικά και σύστημα ψύξης αλλά και ένα ασφαλές φιλτράρισμα καμπίνας κατηγορίας 4.

Στην κατηγορία «Best Utility» διακρίθηκε το McCormick X6.414.P6 - Drive με το κιβώτιο powershift P6-Drive, το οποίο προσφέρει 6 ταχύτητες Power Shift σε 4 σειρές και 40 + 40 στην περίπτωση του αργού. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έρχονται και από την καμπίνα McCormick High Visibility με τη μηχανική ανάρτηση που, σε συνδυασμό με τον μπροστινό άξονα με ανάρτηση και τους ανεξάρτητους βραχίονες, βελτιώνει περαιτέρω την οδηγική άνεση.


Η καμπίνα είναι σχεδιασμένη με υλικά υψηλής ποιότητας που προέρχονται από την αυτο- κινητοβιομηχανία, ενώ παρόμοια προσοχή έχει δοθεί στη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα των οργάνων με τον εργονομικό τους σχεδιασμό, την οθόνη αφής 12 ιντσών και το πολυλειτουργικό joystick τύπου «all-in-one».

Στο θεσμό και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Best of Specialized ξεχώρισε το ειδικό New Holland T4.120F, με το συμπαγή Stage V κινητήρα να τοποθετείται χωρίς να επηρεάζει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου τρακτέρ, που δεν είναι άλλα από τις μικρές διαστάσεις. Όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την έγκριση Stage V βρίσκονται κάτω από το καπό και δεν επηρεάζουν το μέγεθος του τρακτέρ ή την ορατότητα. Η σχεδιαστική ιδέα προέρχεται απευθείας από τις υψηλότερες σειρές της New Holland. Στην καμπίνα, ο χειριστής αρχίζει δουλειά με την οθόνη VIS από τις υψηλότερες σειρές της New Holland. Οι τελευταίες έχουν δανείσει και το σύστημα τηλεματικής στο T4.120 F, για προηγμένες δυνατότητες και αυτόματη καθοδήγηση.


Η τελευταία και πιο πρόσφατη διαγωνιστική κατηγορία, Sustainable Toty, βραβεύει το τρακτέρ με τα υψηλότερη επίπεδα βιωσιμότητας, το οποίο φέτος έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. Παρά τις μεγάλες του διαστάσεις, το JCB Fastrac 4220 iCon είναι πολύ ευέλικτο, χάρη στις πολυάριθμες επιλογές διεύθυνσης, συμπεριλαμβανομένης της «λειτουργίας καβουριού» που κάνει το τρακτέρ φιλικό προς το έδαφος.


Τα συστήματα gps και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως η διαχείριση στόλου και η προγνωστική συντήρηση βρίσκονται σε νέο επίπεδο, ενώ όλα αυτά συνδυάζονται με το γεγονός ότι η JCB παρέχει μια υπηρεσία καθοδήγησης που επιτρέπει στον πελάτη να προσαρμόσει το τρακτέρ στις ανάγκες του. Η ριζική αναβάθμιση ολόκληρου του πακέτου κάνει αυτό το τρακτέρ πιο αποτελεσματικό, πιο άνετο, πιο συνδεδεμένο, πιο αξιόπιστο και επηρεάζει θετικά τα συνολικά κόστη κατανάλωσης.

(Βασίλης Σοφός - agronews.gr)

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال