Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη βιολογική μελισσοκομία


 

Τις προτάσεις του Σωματείου Βιολογικών Μελισσοκόμων Ελλάδας (ΣΒΜΕ) κατέθεσε στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της βιολογικής μελισσοκομίας.

Οι βιομελισσοκόμοι ζητούν από το υπουργείο την άμεση θωράκιση του κλάδου απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και τη θέσπιση κοινού πλαισίου για όλους τους Οργανισμούς Ελέγχου & Πιστοποίησης (ΟΕΠ), βάσει του οποίου θα εκδίδεται το πιστοποιητικό βιολογικής εκτροφής των μελισσών.

Μεταξύ των προτάσεων του ΣΒΜΕ βρίσκεται και ο τρόπος ελέγχου και λειτουργίας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ως προς τους ΟΕΠ, καθώς και ο καθορισμός ποσόστωσης του αριθμού βιομελισσοκόμων που δύναται να ελέγχει ο επιθεωρητής του ΟΕΠ ανά περιοχή και ανά χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρόσφατη συνάντηση του ΣΒΜΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου φανέρωσε πως ο κλάδος της μελισσοκομίας απειλείται με υποβάθμιση. Από την μεριά του, το Σωματείο Βιολογικών Μελισσοκόμων επισημαίνει πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για κωλυσιεργία και καθυστερήσεις.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال