Βρήκαν κυψέλη 2 μέτρων με 80.000 μέλισσες στο μπάνιο του σπιτιού τους!


 

Ζευγάρι από τη Φλόριντα αποχαιρέτησε πρόσφατα κάποιους απρόσκλητους επισκέπτες που βρέθηκαν στο σπίτι του: Μια… αποικία από 80.000 μέλισσες που είχαν κάνει φωλιά στον τοίχο του ντους τους.

Το μέγεθος της αποικίας εξέπληξε ακόμη και την Elisha Bixler, επαγγελματία μελισσοκόμο την οποίο το ζευγάρι, η Στέφανι και ο Νταν Γκρέιχαμ, από την πόλη St. Petersburg της Φλόριντα στις ΗΠΑ, είχε επιστρατεύσει για να τους βγάλει από την δύσκολη κατάσταση. «Υπήρχε μέλι παντού: στους τοίχους, στο πάτωμα, στα παπούτσια μου, στα πόμολα», ανέφερε η κ. Bixler σε συνέντευξή της την Τετάρτη. «Χρειάστηκε να τραβήξω τον τοίχο μέχρι τα καρφιά για να βγάλω όλες τις κηρήθρες».

Υπολόγισε ότι υπήρχαν περίπου 80.000 μέλισσες και 100 κιλά μέλι όταν αφαίρεσε την κυψέλη ύψους δύο μέτρων στις αρχές Νοεμβρίου, αφού ξήλωσε τα πλακάκια του μπάνιου. Η ίδια, δήλωσε ότι χρειάστηκε να τοποθετήσει πλαστικά καλύμματα για να προσπαθήσει να περιορίσει το χάος.

Γνωρίζοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, το ζευγάρι επικοινώνησε με την κα Bixler τον Οκτώβριο. Δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο με πρωταγωνίστριες τις μέλισσες στο τριώροφο ξύλινο παραθαλάσσιο σπίτι του ζευγαριού.

Πριν από δύο με τρία χρόνια, είπε η κ. Γκρέιχαμ την Τετάρτη, ο σύζυγός της άνοιξε τον τοίχο στο ίδιο μπάνιο και αφαίρεσε μια τεράστια κυψέλη. Έκτοτε, είχαν κάνει εργασίες στη στέγη τους, οι οποίες, σύμφωνα με την κ. Γκρέιχαμ, άφησαν κάποιες τρύπες - μια είσοδο για να επιστρέψουν οι μέλισσες.

Το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους είχαν μάθει να συνυπάρχουν με τις μέλισσες=, παρά τα περιστασιακά τσιμπήματα. «Και οι δύο αγαπάμε πραγματικά τη φύση και αγαπάμε τις μέλισσες», δήλωσε η κ. Γκρέιχαμ. « Ήταν καλές μέλισσες. Οπότε είπαμε: "Φυσικά, πηγαίνετε, ζήστε στο ντους μας», ανέφερε. Αλλά η συγκατοίκηση έπρεπε να τελειώσει όταν η οικογένεια αποφάσισε να ανακαινίσει το μπάνιο, δήλωσε η κ. Γκρέιχαμ, 41 ετών.

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ Τζούνιορ, ομότιμος καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι οσμές από την προηγούμενη αποικία μελισσών πιθανότατα θα προσέλκυαν νέες μέλισσες στον τοίχο του ντους.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال